Complement de productivitat 2024: USTEC·STEs (IAC) no hem signat submissió i precarietat

De nou tenim al damunt de la taula les normes d’aplicació i de distribució del complement de productivitat en l’exercici de 2024, sota uns criteris totalment subjectius i inadmissibles. L’Administració, amb el suport d’altres organitzacions sindicals, augmenta la complexitat de la valoració, incloent-hi l’assoliment inadmissible d’objectius i augmentant la subjectivitat de la valoració en afegir-hi, a més de les direccions, altres companys del claustre.

Amb la representació a funció pública gràcies a la IAC, des de la data d’inici de la recuperació d’aquest complement, i en solitari, hem manifestat la nostra disconformitat i NO hem signat cap acord d’aplicació del complement, i continuarem amb el mateix posicionament.

Aquí podeu veure el posicionament d’USTEC·STEs (IAC) els darrers anys:

Comunicat 2022

Complement, productivitat 2022

Complement de productivitat 2023

 

Les retribucions del personal laboral, les més baixes del Departament, estan lluny de poder garantir una estabilitat econòmica als treballadors i treballadores. Per això necessitem un increment en les retribucions i un reconeixement del grup laboral (reclassificació), no pas les molles d’un complement anual i condicionat.

Continuem exigint a l’Administració que aquest complement sigui un concepte retributiu fix dins les nòmines de tot el personal laboral.

 

En què consisteix aquest nou acord?

  • Valoració 360°: Avaluació de les nostres competències professionals per part de direccions i alguns membres del claustre.

En una posició com a professionals dins d’una organització de centres jerarquitzada, condicionar el cobrament d’un complement retributiu a aquesta valoració subjectiva contribueix a incrementar la indefensió del personal laboral a l’hora de reclamar els nostres drets com a treballadors i treballadores (incompliment d’horaris i funcions, etc.).

L’apartat d’autoavaluació, que abans representava el 40% de la nota final, esdevé, amb aquest nou sistema, només el 16% del total.

  • Assoliment d’objectius: Avaluació d’objectius individuals i col·lectius.

Amb aquest acord s’estableix que un 50% de la puntuació depengui de l’establiment i la valoració d’uns objectius ajustats a les funcions del personal laboral dels centres. Seran les direccions qui determinaran els resultats d’aquesta avaluació.

 

USTEC·STEs (IAC) no podem estar d’acord amb aquesta mesura quan:

    • Sovint ens trobem que hi ha un desconeixement o ambigüitat en la interpretació de les nostres funcions, o inclús una vulneració d’aquestes.
    • De nou, la percepció del complement recau en una valoració subjectiva i jerarquitzada que contribueix encara més a la submissió del personal laboral dels centres.
    • L’establiment d’objectius és una mesura des d’una concepció neoliberal dels serveis públics, que no té en compte que la tasca educativa està molt allunyada del concepte de producció. El personal laboral dels centres no produïm, eduquem!

USTEC·STEs (IAC) continuarem lluitant des de la nostra independència en tots els àmbits on tenim representació, encara que sigui en solitari, per acabar amb la precarització i menysteniment del personal laboral d’educació. Com deia Ovidi Montllor, “Ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer!”.

 

Personal laboral d’USTEC·STEs (IAC)

#AmbFermesaPelPersonalLaboral

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes