USTEC·STEs (IAC) informa les persones usuàries de les seves pàgines web de l'existència de galetes i posa a la seva disposició la present Política amb la finalitat d'informar-los sobre l'ús i sobre l'objecte de les mateixes. El fet de continuar la navegació a través de les seves pàgines, suposa el coneixement i l'acceptació de la present Política per part d'aquestes persones usuàries, en compliment del que disposa l'article 22.2 de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la societat de la Informació i de Comerç Electrònic (LSSI-CE).

La present política de galetes serà d'aplicació a aquelles persones usuàries que voluntàriament visitin el lloc web d’USTEC·STEs (IAC), emplenin formularis de recollida de dades, accedeixin a les eines que USTEC·STEs (IAC) posa a disposició de la comunitat  per a gestionar els seus serveis, o utilitzin qualsevol altre servei present en el lloc web que impliqui la comunicació de dades a USTEC·STEs (IAC), o l'accés a dades per USTEC·STEs (IAC) per a la prestació dels seus serveis.

Les galetes s'emmagatzemen a l'equip terminal de la persona usuària (ordinador o dispositiu mòbil) i recopilen informació en visitar el web https://sindicat.net, amb la finalitat de millorar la usabilitat del mateix, conèixer els hàbits o necessitats de navegació de les persones usuàries per poder adaptar-se a les mateixes, així com obtenir informació amb fins estadístics. En el cas d'aquelles persones usuàries que ja siguin afiliades i accedeixin a l’espai d’afiliació d’USTEC·STEs (IAC), la informació recollida amb les galetes servirà també per a la seva identificació en accedir a les diferents eines que USTEC·STEs (IAC) posa a la seva disposició per a la gestió dels serveis. Llevat d’aquesta identificació, en cap altre cas es recopila informació personal a través de les galetes.
 

Tipus de galetes utilitzades per USTEC·STEs (IAC)

    1. Classificades segons la seva titularitat:

  • Galetes pròpies: enviades i gestionades directament per USTEC·STEs (IAC).
  • Galetes de tercers: enviades i gestionades per un tercer aliè a USTEC·STEs (IAC), de forma anònima, amb la finalitat de realitzar estudis estadístics de navegació per les pàgines web d’USTEC·STEs (IAC).

    2. Classificades segons la seva finalitat:

  • Galetes tècniques i/o de personalització: faciliten la navegació en identificar la sessió, permetre l'accés a eines d'accés restringit, a més de configurar a mida les opcions disponibles. Possibiliten la prestació del servei sol·licitat prèviament per la persona usuària.
  • Galetes d'anàlisi: permeten conèixer el nombre de visites rebudes en les diferents seccions de les pàgines web, els hàbits i tendències de les seves persones usuàries i en conseqüència, poder millorar la navegació i el servei ofert per USTEC·STEs (IAC).

    3. Classificades segons la seva durada:

  • Galetes de sessió: recullen i emmagatzemen les dades mentre la persona usuària accedeix al web.
  • Galetes persistents: recapten i emmagatzemen les dades en el terminal de la persona usuària durant un període de temps variable en funció de quina sigui la finalitat per a la qual han estat utilitzades.

El temps de conservació de les galetes dependrà del tipus què es tracti i sempre serà el mínim indispensable per complir la seva finalitat.

Com evitar l’ús de les galetes

En qualsevol cas, les persones usuàries poden configurar el seu navegador, de manera que es desactivi o bloquegi la recepció de totes o algunes de les galetes. El fet de no desitjar rebre aquestes galetes no constitueix un impediment per poder accedir a la informació del lloc web d’USTEC·STEs (IAC) encara que l'ús d'alguns serveis podrà ser limitat. Si un cop atorgat el consentiment per a la recepció de galetes es desitgés retirar-lo, s'hauran eliminar aquelles galetes emmagatzemades a l'equip de l'usuari/ària a través de les opcions dels diferents navegadors.

La forma de configurar els diferents navegadors per exercir les accions assenyalades en els paràgrafs anteriors es pot consultar a:

    • Firefox: https://support.mozilla.org/ca/kb/Galetes
    • Explorer: https://support.microsoft.com/es-es/help/17479/windows-internet-explorer-11-change-security-privacy-settings
    • Chromium o Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ca
    • Safari: https://support.apple.com/ca-es/guide/safari/sfri11471/mac

Quines galetes pròpies utilitzem

El lloc https://sindicat.net utilitza l’aplicació web Matomo, un servei analític de codi lliure instal·lat al nostre servidor. Matomo fa servir galetes, arxius de text que s'instal·len a l'ordinador i que fan possible l'anàlisi del comportament de les persones usuàries a Internet. La informació que genera la galeta sobre l'ús que realitza l'usuari/ària del web es transmet i s'emmagatzema únicament en el nostre servidor i es fa servir exclusivament amb finalitats estadístiques. USTEC·STEs valora molt la privacitat de les persones i en cap cas cedeix ni comparteix aquesta informació amb cap empresa o servei ni la fa servir amb finalitats publicitàries.

En cas d'activar l'opció d'IP anònima al web, l'adreça IP no apareixerà completa dins dels països de la Unió Europea o en els altres països que així ho hagin acordat dins l'Espai Econòmic Europeu. Només excepcionalment es transmetrà l'adreça IP completa al nostre servidor web.

USTEC·STEs també fa servir galetes tècniques per identificar la sessió d’usuari/ària en cas que una persona afiliada es validi a l’espai d’afiliació.

Malauradament quan fem accessible certa informació o vídeos de tercers penjats originalment a llocs com tv3 o youtube, aquests serveis sí que fan servir galetes de tercers i cedeixen aquesta informació a empreses com Alphabet (Google) a través del servei google analytics o a d’altres. Aquest comportament es pot blocar canviant la configuració de privacitat del navegador a través dels enllaços anteriorment citats. No obstant això, aquestes galetes no recopilen informació personal.

Amb l'ús d'aquest web, la persona usuària està d'acord amb el processament de dades per part d’USTEC·STEs de la manera anteriorment esmentada.