Victòria judicial d’USTEC·STEs (IAC): El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara nul el concurs de mèrits de 2018 (concurs de trasllats autonòmic) per proveir destinacions definitives amb perfil de competència digital.

El pronunciament del TSJC suposa un qüestionament frontal al sistema d’acreditació de perfils, ja que el tribunal considera que vulneren el principi d’igualtat i la lliure concurrència de totes les persones treballadores. Això ja ha obligat el Departament a frenar la pretensió de convocar, aquest curs, un concurs de trasllats autonòmic on pretenia oferir 9.400 places perfilades com a destinació definitiva.

La sentència (que encara pot ser recorreguda al Tribunal Suprem) declara la nul·litat de la resolució de convocatòria del concurs i dels actes dictats en la seva aplicació, amb els efectes administratius que corresponguin.

USTEC·STEs exigim una negociació efectiva al Departament per garantir la millor solució per a les persones que puguin resultar afectades, de manera que es minimitzin els perjudicis ocasionats per una actuació del tot irresponsable per part de l’administració. Des d’un primer moment, el nostre sindicat vam advertir per activa i per passiva de la il·legalitat del procediment i dels efectes que podia tenir sobre centenars de professionals, però no vam ser escoltats. Cal que l’administració assumeixi la seva responsabilitat i doni una resposta a aquestes persones.

Així mateix, exigim que en el concurs general de trasllats previst el curs vinent el Departament ofereixi totes i cadascuna de les places vacants, les 19.799 que ja vam denunciar que el Departament havia reservat amb criteris injustificats i totes les noves places oferides als processos d’estabilització i a les oposicions ordinàries de 2024. Aquesta és l’única via per garantir el dret a obtenir una destinació definitiva i a la mobilitat del funcionariat en un sistema que garanteixi la provisió igual i lliure concurrència, en contra de la selecció a dit.

USTEC·STEs recordem que la resolució definitiva de places oferides pel Departament a l’anterior concurs general de trasllats també ha estat impugnada pel nostre sindicat en considerar que el Departament va reservar places sense justificació per tal de mantenir el sistema de perfils i selecció a dit per part de les direccions. Actualment, resta pendent la celebració del judici per resoldre aquesta demanda.

Fa anys que alertem dels perills de la política de perfils com a mecanisme per a fer places a mida i triar plantilles a dit. Ara el TSJC ens dona la raó. Aquesta política de gestió de personal característica d’una empresa privada ha provocat, a més de la pèrdua de qualitat educativa, problemes greus als centres educatius públics, el principal dels quals ha estat la submissió de bona part de les plantilles, en la mesura que el lloc de treball depèn de la decisió de la direcció.

Demanem al Departament que s’eliminin les places perfilades i que, per contra, s’aposti per la formació permanent gratuïta, accessible i en horari laboral.

En qualsevol cas, celebrem aquesta sentència com una passa important en la lluita per la democràcia als claustres i contra la selecció a dit del personal i exigim un canvi radical en la política del Departament per garantir l’estabilitat de les plantilles amb criteris objectius i iguals per a tot el personal docent.

no als perfils

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes