BOE

Retribucions

Resolució de 7 de febrer de 2024, de la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses,

per la qual es publica l’Acord del Consell de Ministres de 6 de febrer de 2024.

El Consell de Ministres d’Espanya, en la sessió del 6 de febrer de 2024, va aprovar un increment en les retribucions per al personal del sector públic conforme a allò que estipula la Llei de pressupostos generals de l’Estat per al 2023.

Aquest augment salarial es basa en un acord marc establert el 19 d’octubre de 2022, dissenyat per ser implementat al llarg de tres anys (2022, 2023, 2024) on es vinculava l’increment salarial tant a una part fixa com a una variable segons el creixement del PIB i de l’IPCA.

Per al 2023, s’havia establert un augment fix del 2,5% sobre les retribucions al final de 2022, amb un augment addicional del 0,5% aprovat l’octubre de 2023. A més, s’aplicaria un altre increment del 0,5% si el creixement del PIB nominal superava les previsions, el qual ha estat confirmat per l’Institut Nacional d’Estadística amb un creixement del PIB nominal del 8,6% en 2023, que supera la previsió del 6%.

Això ha portat a l’aplicació d’un augment complementari del 0,5% en les retribucions del personal del sector públic, efectiu des de l’1 de gener de 2023.

Teniu la resolució al BOE

Aquest augment s’emmarca en els acords estatals dels darrers anys. Els increments que haurem tingut (incloent-hi els encara pendents, aquest 0,5% i el 2% de gener 24) suposen un acumulat del 9,26%. Mentre que la inflació a Catalunya ha estat el 15,23% per al mateix període.

És a dir, hem perdut un 6% de poder adquisitiu a Catalunya, per culpa del mal acord de CCOO i UGT.

USTEC·STEs denunciem aquesta situació i t’oferim una nova calculadora que et permetrà conèixer, de forma aproximada, quina ha estat la pèrdua de poder adquisitiu acumulada en funció de l’evolució de l’IPC, així com la pèrdua total amb l’acumulació del deute generat per la retallada del sexenni.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes