Comunicat

Comunicat en defensa dels SIEI. Volem una escola de tots i totes i per a tots i totes. Prou retallades!

USTEC·STEs (IAC) continuem exigint els recursos suficients per al desplegament del decret d’inclusiva, que malauradament a hores d’ara no és real ni coherent amb les necessitats actuals dels centres.

És per això que demanem la reversió de la totalitat de les retallades comunicades pel Consorci d’Educació a centres de secundària que, amb l’argument de “redistribució de recursos”, suposa la reducció de mitja jornada al personal de SIEI (suports intensius d’escolarització inclusiva) o bé la supressió total d’aquest suport.

En aquests moments, les retallades poden afectar aproximadament a 10 centres de secundària de Barcelona. Els professionals que formen part d’aquestes aules SIEI, educadors/es d’educació especial i orientadors/es educatius, veuen en perill no només el seu lloc de treball, sinó el futur d’un recurs com és aquest suport intensiu necessari per dur a terme la inclusió de tot l’alumnat amb NESE.

Considerem inadmissible qualsevol decisió unilateral i encara més quan aquesta resulta una retallada. Les decisions han de passar per la mesa de negociació, per la junta de personal o pel comitè d’intercentres, no ser preses per part de l’administració sense consulta ni negociació.

Les aules SIEI són un recurs imprescindible i necessari en aquests centres. Per a una bona inclusió, cal augmentar recursos i no pas suprimir-los!

Una actuació com aquesta suposa més precarietat dels professionals, una pitjor atenció a l’alumnat i una manca de respecte cap a les famílies, que veuen com es deteriora l’atenció cap als seus fills i filles. Alhora, de retruc, pot implicar més contractació de personal extern com malauradament fa temps s’està produït en detriment d’un model d’escola inclusiva, pública i de qualitat. Per tant, exigim:

  • La rectificació de totes les reduccions i supressions de recursos anunciades a les aules SIEI en qualsevol de les seves formes.
  • Personal suficient, qualificat i propi del Departament d’Educació per atendre aquest alumnat.

Afegir a tot això, que considerem indispensable que a tots els centres hi hagi com a mínim un/a educador/a d’educació especial (EEE) i dos més per cada SIEI.

USTEC·STEs (IAC) vetllarem i farem les accions necessàries per aturar qualsevol retallada envers l’educació pública i per garantir un model d’escola inclusiva de tots i totes i per a tots i totes!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes