Salut Laboral

Desaparició de l’obligació de lliurar els comunicats de baixa i alta a la direcció del centre educatiu

Des de l’1 d’abril de 2023, el personal docent acollit al règim general de la Seguretat Social ja no té l’obligació d’entregar els comunicats de baixa i alta mèdica a la direcció del centre educatiu o titular del centre de treball. Però és important tenir en compte que heu d’avisar de les baixes mèdiques, les absències, etc., així com les altes mèdiques, al més aviat possible, a la direcció o al cap del vostre centre de treball, pel mitjà que us sigui possible, per garantir en tot moment l’organització i prestació correcte del servei públic d’educació.

Aquestes mesures no afecten el personal docent acollit a un règim diferent del general de la Seguretat Social, com és el de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat (MUFACE), en qualsevol de les seves modalitats (Seguretat Social o mútua), que han de continuar presentant els justificants com fins ara.

Des d’aquesta data, s’agilitzen els tràmits i s’eliminen obligacions en la gestió i control dels processo d’incapacitat temporal, per l’entrada en vigor del Reial decret 1060/2022, del 27 de desembre. Així, la documentació que el centre sanitari lliuri al treballador o treballadora, en cas de baixa, és per ell o ella i desapareix l’obligació d’entregar una còpia a l’empresa (director/a del centre educatiu). Els serveis públics de salut o les mútues o empreses col·laboradores trametran de manera immediata les dades dels comunicats mèdics de baixa, confirmació i alta a l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Tot i així, cal comunicar la baixa mèdica, absència, etc. al més aviat possible a la direcció o titularitat del vostre centre educatiu, pel mitjà que us sigui possible, per garantir en tot moment l’organització i prestació correctes del servei públic d’educació.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes