Resum del Comitè Intercentres amb el Departament d’Educació del 21 de juliol del 2021

Educadores i Educadors d’Educació Especial:

S’arriba a un principi d’acord amb el Departament respecte al retorn a l’atenció de les 25 h d’atenció directa del personal Educador d’educació Especial.

Procés selectiu de concurs oposició per a l’accés a la categoria professional de tècnic/a especialista en educació infantil TEEI.

  • El Departament informa que ho tenen tot a punt per a realitzar la prova d’oposició  del dia 18 de setembre.
  • Ens comunica que hi ha hagut recursos de reposició  que s’han estimat, per tant a finals d’agost principis de setembre es publicarà una nova resolució amb el llistat d'admesos i exclosos definitiu.
  • A finals d’agost o principis de setembre es farà públic els llocs i accessos de cada aspirant, així com les mesures de seguretat marcades pel Procicat, en la web del Departament

En tots els accessos hi haurà un punt d’informació i una aula per incidències.

Les persones aspirants que necessitin més temps per a realitzar la prova, sigui per alletament o per qüestions d’adaptació, tindran una aula habilitada. Caldrà comunicar-ho a l’Òrgan Tècnic el mateix dia de la prova.  Hi haurà un punt d’informació on es podran adreçar.  

  • Des de la USTEC·STEs (IAC) hem demanat un  pla d’estabilització. Aquesta demanda  la vam fer arribar tant al Conseller Cambray com a la Directora de Serveis. El Departament diu entendre aquesta reivindicació però que s’haurà d’adaptar a la legislació vigent. 

 

Increment de dotacions curs 21-22. 
El Departament informa de la creació de noves places estructurals per a les següents categories professionals:

  •  75 noves vacants d’EEE
  • 13 noves vacants de TIS

Aquestes vacants s'oferiran com contacte de millora de lloc de treball . Des de cada servei territorial es trucarà a les persones que puguin accedir-hi i després les vacants no cobertes es cobriran per borsa. 

El Departament, però, no ens concreta de moment, la ubicació d’aquestes places vacants.

 

Pròrroga del Programa temporal de mesures extraordinàries per als centres educatius en el marc de la pandèmia per la COVID-19.

El Departament mostra voluntat per la continuïtat dels reforços Covid, tant de places com de les persones que les ocupen. Tot i que restant a l’espera de la publicació al DOCG d’un acord de govern.
La pròrroga del contracte es comunicarà a les persones implicades.

 

Integradores/s Socials- TIS: 

  • Procés selectiu de concurs oposició per a l’accés a la categoria professional de tècnic/a  integradores/s socials TIS.

El Departament té la intenció de posar amb urgència al damunt de la taula les bases del procés selectiu  de les Integradores/s socials, amb el que acceleraria la publicació d’aquesta convocatòria cap a mitjan primer trimestre del curs 21-22.

La USTEC·STEs (IAC) considera que és un gest precipitat, sense una negociació real de les bases i tenint en compte que en aquests moments hi ha tot un procés de canvis normatius que poden obrir la porta a l’estabilització de tots els interins en frau de llei.

 

  • Posem de manifest el conflicte laboral que hi ha actualment en aquells centres que han incorporat la figura de l’Educador Social  on ja estava treballant un TIS: mateixes funcions, diferències salarials i de categoria professional.

 Des del Departament se’ns informa que s’està treballant perquè no hi hagi interferències en les funcions que són pròpies de cada categoria i recorda que la figura de l’Educador Social forma part dels programes de reforç COVID engegats aquest curs.

 

  • Es demana al Departament explicacions sobre els canvis de criteri que hi ha hagut als centres d’alta complexitat i com pot afectar a les TIS que hi treballen.

Pendents de resposta.

 

  • Es posa de manifest també la necessitat que hi hagi una TIS en cada centre i que en cap cas aquesta figura ha d’estar compartida amb diferents centres.

El Departament es compromet a posar-hi solució. 

 

La  setmana vinent continuarà el Comitè Intercentres on es tractaran els següents temes, que han quedat pendents en aquesta convocatòria:

  • Bases de la convocatòria: procés selectiu de concurs oposició per a la categoria professional d’Integradora/r social (TIS).
  • Llars d’Infants.

        ◦ Suport a les direccions.
        ◦ Dades de matriculació.

  • Borsa de treball de personal d’administració i serveis i de professionals d’atenció educativa i de suport a la docència: regularització.
  • Procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat (Decret llei 10/2019, de 28 de maig).
  • Demanem que s’incorpori el punt del canvi de les funcions dels Fisioterapeutes d’EAP perquè es pugui implementar el curs vinent.
     

Us continuarem informant.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes