Comunicat

EL DEPARTAMENT ENGANYA DE NOU ELS ASPIRANTS A LES OPOSICIONS. TOT PLEGAT, UN FRAU.

Fem memòria: al mes d'abril, en ple confinament, el Departament ens convoca per "negociar" una nova data per al concurs-oposició al cos de secundària que començava al mes de juny. La nostra resposta: fer un concurs de mèrits per estabilitzar i consolidar el personal docent interí que porta anys treballant als centres educatius, deixant-s'hi la pell cada dia, amb proves d'avaluació per substituts i cursos d'iniciació per novells inclosos. La seva resposta, la de sempre: no volen un concurs de mèrits perquè els encanta fer proves eliminatòries i memorístiques. I perquè aquest any ja tenen la normativa aprovada. No volen fer més feina. Fabulós.

Insistim en el concurs de mèrits perquè el que hi ha és un model que no compartim i, perquè segons sentències del TJUE (àmbit europeu), obre la porta a la funcionarització. Malgrat tot, si es mantenen les oposicions, demanem que s'ajornin -com s'ha fet a la resta de les CCAA- al mes de juny del 2021. Es preveu una tardor calenta pel que fa als nivells de contagis i positius per la COVID19. La seva resposta: ignorar la proposta majoritària de la part social (algun sindicat s'hi mostra d'acord i ho celebra via xarxes com una victòria) i ajornar les proves al setembre 2020, just coincidint també amb l'inici de curs. Una irresponsabilitat.

Aquest inici de curs, un dels inicis més complicats des de sempre per una pandèmia excepcional, ha començat amb la primera prova didàctica. Amb molts dels aspirants (la majoria, ens atrevim a dir) atenent els alumnes a les aules i telemàticament, atenent càrregues familiars i familiars malalts i gestionant pors, confinaments i positius propis i de familiars i alumnes. A mesura que les setmanes escolars han anat passant, els nivells de contagi s'han disparat, especialment en la franja dels 10 als 19 anys. Tothom ho veia a venir, experts i mitjans sempre parlant de la segona onada. Bé, ho preveia tothom menys la direcció del Departament d'Educació que, ingènuament o ignorant els avisos, pensava que seria un curs normal. Una temeritat.

Finalitzada la primera prova didàctica i davant les noves mesures per la COVID19, el Departament decideix, sense massa explicacions, aturar la convocatòria de la segona part sense dia de celebració previst i no informa d'una nova data a la mesa sectorial d'avui.

A la mesa del 20 d'octubre, ens confirmen el que tothom veia i el que USTEC·STEs (IAC) ja deia el mes d'abril: les proves s'aturen sense data d'inici, sense ajornament i sense cap tipus de previsió. Hem arribat a punt mort.

Mentrestant, els aspirants no reben cap informació, estan desesperats per saber quan començaran les proves i el Departament deixa passar el temps amb l'esperança que sigui una vacuna miraculosa o una providència divina, ves a saber, qui solucioni el problema que han generat. Una vergonya. I un malviure que era evitable.

Sospitem que no saben com gestionar grups de 60 persones movent-se per Catalunya en moments en què el Govern ens demana que siguem màxim 6 i que no ens moguem de casa, i més greu encara, no saben què dir a aquells aspirants que no podran assistir a la prova perquè es troben confinats o malalts.

Més escoltar, més humilitat i si no saben analitzar les situacions i aportar-hi solucions, que pleguin.

 

USTEC-STEs (IAC)

21/10/20

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes