COMUNICAT MESA SECTORIAL 23 D’OCTUBRE

Nova oferta d’ocupació pública

Avui en Mesa Sectorial el departament ens ha presentat una nova oferta d’ocupació pública per al 2019, amb un total de 5.648 places per a l’estabilització i consolidació de funcionaris de cossos docents, que conjuntament amb l’Acord GOV/156/2018, de 20 de desembre, amb el qual s’incorporaven 10.010 places, es completarien el total de 15.658 places previst en l’Acord GOV/145/2017, de 17 d’octubre.

Aquest acord incorpora un augment de l’oferta de fins a 2.020 places corresponents a la taxa de reposició de 2018. Aquest increment de places ofertades també serà aplicable els propers anys, amb la qual cosa el nombre de places que finalment s’acabaran ofertant i convocant, serà superior. Aquest fet provocarà que calgui tornar a reorganitzar la revisió del nombre de places que aniran sortint en les convocatòries vinents, i que es tractarà en properes meses sectorials.

El posicionament d’USTEC·STEs (IAC) a la mesa ha estat clar: ens congratulem de l‘oferta de places a cossos docents, però si no es fa en les millors condicions possibles per al personal interí, pot acabar tot plegat suposant un ERO encobert com ja vam avançar temps enrere.

Des d’USTEC·STEs (IAC) demanem que conjuntament a l’oferta pública suficient cal:

– Un sistema de concurs que garanteixi que el personal interí que està ocupant una vacant pugui superar-les. El sistema d’accés actual que és el concurs-oposició no afavoreix les persones que ara ocupen un lloc de treball al Departament d’Educació. La nostra proposta, també avalada per la recent aprovació de la Moció 116/XII del Parlament de Catalunya, sobre la precarietat laboral al sector públic, és fer valer i aplicar l’article 61.6 i 7 de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, que preveu com a mesura excepcional que es reservin places destinades a l’estabilització i la consolidació de l’ocupació temporal dels treballadors de més edat i amb més antiguitat mitjançant el sistema de concurs de mèrits.

– És absolutament necessari un pacte d’estabilitat que asseguri la continuïtat del personal interí que no hagi superat la fase de concurs-oposició garantint així que aquestes convocatòries massives no es converteixin en un ERO pel personal que actualment treballa. Des d’USTEC·STEs (IAC) es va presentar una proposta el curs passat, aquesta es va treballar en una mesa tècnica però ha quedat encallada i no ha tingut cap continuïtat.

Exigim doncs al departament, que paral·lelament a la negociació de la convocatòria per al 2020, es convoqui novament la mesa tècnica per treballar i acordar conjuntament la nova convocatòria.

Cap interí sense feina!

Per una consolidació i funcionarització del personal interí!

Per un pacte d’estabilitat ja!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes