FP

Resum de la Mesa del 9 de maig del 2017: plantilles FP

Resum dels temes tractats a la mesa del 9 de miag referents a la plantilla d'FP:

PLANTILLES FP:

REDUCCIÓ PER FUNCIONS DE COORDINACIONS I PELS CÀRRECS ESPECÍFICS D’FP

S'augmenta 1 hora de reducció pel cap de Departament o cap de Seminari, i pel cap de Departament de FOL, i passen de 2 a 3 hores.

S'augmenten 2 hores de reducció pel Coordinador/a d’FP fins a 6 grups i passen de 4 a 6 hores; amb 7 grups o més, passen de 7 a 9 hores.

S'augmenta 1 hora de reducció pel Responsable de manteniment d’aula amb 2 o més instal·lacions de la mateixa família professional, i passen de 2 a 3 hores; amb més de 3 instal·lacions de la mateixa família professional de cicles formatius d’àmbit industrial i sanitari, passen de 3 a 4 hores.

Des d’USTEC·STEs valorem positivament aquest guany en l’augment d’hores en concepte de reducció per funcions de coordinació en l’FP, ja que és una millora necessària pels centres d’FP, i així li ho vàrem comunicar en diferents meses tècniques i sectorials al Departament, però creiem necessari augmentar aquestes en altres casos; com pels intervals de departaments i/o seminaris amb 10 professors/es o més, augmentar hores per les coordinacions transversals als cicles formatius, així com establir noves reduccions per als coordinadors/es d’Escola-Empresa, d’Orientació acadèmica i professional, per l’acreditació de competències professionals del món laboral per família professional, per l’FP Dual… i continuarem lluitant per que s’augmentin les hores per funcions de coordinació i càrrecs específics d’FP.

Volem afegir la nostra demanda (no recollida pel Departament en la Mesa Sectorial), de que considerem que aquests criteris no podran ser alterats o modificats a la baixa per part de les Direccions dels centres educatius.

Tanmateix, i pel que fa al càlcul de les plantilles i pel concepte FCT, creiem que el Departament hauria d’especificar que aquesta atribució horària s’atribueixi a l’especialitat i/o especialitats, en tot cas, específica i/o especifiques del cicle formatiu, que tingui adscripció docent en el cicle formatiu, la/les quals seran seleccionades, en tot cas, per l’equip docent i ratificades per la direcció del centre, escoltat l’equip docent i el Cap de Departament corresponent, i mostrem el nostre desacord en que únicament ho determini la direcció del centre. Aquesta proposta d’USTEC·STEs també va ser rebutjada en MS.

Podeu consultar el resum complert de la mesa amb tots els punts tractats.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes