Enllaços d’interès / Formació

Canal Salut 

Formació

Enllaços d’interès

Web USTEC salut laboral

Web del Departament d’Educació

Canal Salut

Protecció civil

Organització Mundial de la Salut

 

Ministerio de Sanidad 

 

Canal Salut

 

Canal Salut – informacions actualitzades

061 Salut respon – atenció gratuïta

Informació a la ciutadania- video

Procediment d'actuació de Salut

 

Formació

 

Pla de formació vinculat a la COVID-19 per a l'inici de curs escolar intranet del Departament d'Educació.

Mòdul 1 – Mesures COVID-19 en centres educatius – enllaç al video

Mòdul 2 – Gestió del protocol de detecció de casos. Direccions de centre i Inspecció. Aquest mòdul tindrà lloc a Odissea, per tant requereix autenticació.

Mòdul 3 –  Prevenció de riscos laborals 1. A partir de la tarda del dia 21 de setembre. Direccions o qui delegui (coordinador de prevenció dels centres). Mesures de prevenció relacionades amb la covid i que impliquen mesures organitzatives, etc. Enllaç al material del mòdul 3 

Mòdul 4. Prevenció de riscos laborals 2. A partir de la tarda del dia 21 de setembre. Docents, PAE i PAS. Mesures d'autoprotecció de seguretat i higiene en el lloc de treball. Prevenció de riscos durant el treball a distància. Enllaç al material del mòdul 4

Mòdul 5.  Lideratge d’equips educatius en temps d’incertesa .1 d’octubre a les 18h. Direccions. Orientacions i propostes sobre les accions a fer amb l’equip educatiu per donar resposta a la situació actual. Eines per a l’acompanyament de l’equip des de la perspectiva emocional i de cohesió social. L’assistència en directe al webinar requereix d’inscripció i té un aforament limitat. Si voleu acreditar aquesta formació ho podreu fer a través d'un qüestionari que posarem a la vostra disposició en el Portal de centre. Tindrà lloc el  dijous 1 d'octubre a les 18 hores.  Durant el matí de l'1 d'octubre s'enviarà per correu electrònic a todes les persones inscrites, l'enllaç mitjançant el qual podrà participar en aquesta formació, i en aquest enllaç trobareu el vídeo de la formació. El vídeo resultant d'aquest mòdul es posarà a disposició de les persones interessades que no hagin pogut inscriure's dins l'espai Estem preparats del web Escola Segura

Mòdul 6. Formació per a les famílies. El mòdul estarà accessible a partir del dia 22 de setembre. Referents dels centres que coordinen el treball amb les famílies (coordinadors pedagògics, etc). Orientacions i materials per a informar, sensibilitzar i formar a les famílies en relació a la situació actual i com fer-hi front amb responsabilitat comunitària. Estratègies per afavorir la implicació de les famílies en relació al seguiment educatiu dels fills/es en circumstàncies adverses com pot ser el confinament. Si voleu acreditar aquesta formació ho podreu fer a través d'un qüestionari que posarem a la vostra disposició en el Portal de centre. Acreditació: Per certificar la formació heu d'emplenar el següent qüestionariAmb motiu de la incorporació de nou personal als centres educatius, els qüestionaris per a l'acreditació dels mòduls formatius estaran disponibles fins el 31 de desembre. Les acreditacions es faran un cop acabat aquest període. Enllaç al material.  Altres enllaços dins el document "Recursos per potenciar la relació escola i famílies en temps de pandèmia".

Mòdul 7. Acompanyament emocional. El mòdul estarà accessible a partir del dia 23 de setembre i fins el 19 d'octubre. Docents, PAE i PAS. Eines per poder comprendre i valorar l’impacte psicosocial que ha tingut la pandèmia en l’alumnat. Orientacions per a la intervenció en situacions de pèrdua i altres circumstàncies personals derivades de la situació actual. En aquest enllaç trobareu un document sobre l'impacte emocional en la infantesa i l'adolescència. En aquest enllaç trobareu orientacions.  L'acreditació de la formació es podrà fer fins al 19 d'octubre, a través d'un qüestionari que trobareu properament dins l'espai Activitats formatives covid-19 per a centres educatius.

Per a la realització de la formació s'han elaborat tres vídeos d'una durada d'uns 20 minuts, en què es parla sobre els temes següents:

  1. Impacte psicològic de la covid-19 en l'alumnat
  2. Reconeixement de factors de risc potencials
  3. Pla d'acció d'acompanyament a l'alumnat

Amb motiu de la incorporació de nou personal als centres educatius, els qüestionaris per a l’acreditació de tots els mòduls formatius estaran disponibles fins el 31 de desembre. Les acreditacions es faran un cop acabat aquest període.

Podeu trobar el qüestionari i l'accés a tots els materials formatius dins l'espai Estem preparats del web Escola Segura.

Mòdul 8. Personal de monitoratge en l'espai de menjador i el transport escolar.  Accés a tots els materials formatius dins l'espai Estem preparats del web Escola Segura.

Mòdul 9. Per al personal itinerant de suport als centres docentsun col·lectiu que sovint presta serveis a més d’un centre educatiu i que en molts casos?? atén alumnes amb necessitats especials.

El contingut dels vídeos és el següent:

  1. Consideracions prèvies respecte de l’atenció a l’alumnat 
  2. Materials de protecció
  3. Mesures d’itinerància i accés als centres
  4. Mesures organitzatives i d’equipaments 
  5. Gestió de casos

Mesures i recomanacions per a personal itinerant

 Accés a tots els materials formatius dins l'espai Estem preparats del web Escola Segura.