DENIP

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim, DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. 
 

Des dels seus inicis, la USTEC·STEs (IAC) ens hem definit com un sindicat antimilitarista i hem defensat la cultura i l'educació per a la pau, lliue de violència. Amb aquest afany, cada any, les persones de la Secretaria de Moviments Socials del sindicat elaborem  l'Eina de la Pau (revista) en la qual abordem la Pau des de diferents punts de vista i des d'una perspectiva àmplia, no com l'absència de violència ja que segons el nostre entendre d'això no en podem dir pau, i oferim recursos didàctics i pedagògics per a poder-ho treballar als centres de manera que mica en mica, aquesta llavor pugui anar arrelant cada vegada més profundament a tots els centres educatius, a tot el personal que hi treballa i a l'alumnat per tal de poder construir un món millor en el qual la pau sigui el camí i la fita.

Si voleu consultar les nostres publicacions, ho podeu fer a l'etiqueta Les nostres Eines i Fulls informatius.