Denunciem al Departament que el càlcul d’Esfer@ perjudica l’alumnat amb millors notes

Després de la denúncia que vam fer divendres passat sobre les diverses deficiències de l’aplicatiu Esfer@ que estan afectant el conjunt d’equips docents del país, així com a les famílies i l’alumnat, hem detectat un error de criteri en el càlcul de mitjanes que afecta especialment l’alumnat de 4t d’ESO. El mateix Departament d’Educació assenyala clarament al seu web els càlculs diferenciats:

L’aplicatiu Esfer@ fa tots els càlculs iguals tenint en compte les equivalències de la Q34 i això perjudica tot l’alumnat amb bones qualificacions que vol prosseguir els estudis cursant batxillerat. A més a més, això pot perjudicar especialment l’alumnat de la pública, atès que a la concertada els càlculs de notes sovint es fan amb altres programes.

A tall d’exemple, una alumna amb totes les qualificacions AE i 3 AN, que hauria d’obtenir més d’un 9,8, obté un 8,9, és a dir, se la penalitza amb gairebé 1 punt menys en la mitjana final.

Aquest fet és especialment greu per a les qüestions que afecten el conjunt de l’estat espanyol, com les beques de batxillerat que depenen del Ministeri, ja que a Catalunya la nota serà calculada sobre 9 mentre que a la resta de l’Estat serà sobre 10. Així, s’esdevé un greuge a l’hora d’obtenir les ajudes per prosseguir els estudis postobligatoris.

És per això que exigim la rectificació immediata i l’eliminació de greuges que afecten l’alumnat català, demanem que en tots els casos les notes siguin calculades fent equivaldre l’AE al 10 i tornem a reclamar facin les tasques de millora i manteniment necessàries de la plataforma Esfer@.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes