USTEC·STEs (IAC) portem el Departament d’Educació als tribunals.

Tot el professorat tècnic de formació professional ha de poder integrar-se al cos de professorat d’ensenyament secundari.

Des d’USTEC·STEs (IAC) hem reivindicat insistentment la incorporació de tot el professorat del cos de professorat tècnic de formació professional al subgrup funcionarial A1. En aquesta línia, fins que no es creï el cos únic de professorat de formació professional, hem aconseguit la integració de part del professorat del cos de professorat tècnic d’FP al cos de professorat d’ensenyament secundari. Així mateix, hem promogut i aconseguit, amb la col·laboració d’altres organitzacions sindicals de la mesa sectorial de negociació del personal docent no universitari del Departament d’Educació, l’equiparació salarial de la resta de professorat d’FP al cos de professorat d’ensenyament secundari.

Ara bé, som conscients que això no és suficient i que tot el professorat ha d’estar inclòs en un sol cos docent adscrit al subgrup A1 i nivell 26 del funcionariat. Això tan sols es pot aconseguir per normativa i, per tant, ha de ser qui legisla qui ha de fer el pas adient. Mentrestant, hem considerat la necessitat d’impugnar davant els tribunals la Resolució EDU/2144/2023, de 16 d’abril, de convocatòria pública per a la integració del professorat funcionari de carrera del cos, a extingir, de professorat tècnic de formació professional al cos de professorat d’ensenyament secundari. Concretament, perquè incompleix el mateix RD 800/2022, de 4 d’octubre, pel qual es regula la integració del professorat del cos, a extingir, de professorat tècnic de formació professional en el cos de professorat d’ensenyament secundari, ja que deixa fora el professorat titulat superior de formació professional, el professorat funcionari interí i el professorat en pràctiques, quan, entenem, que tant la LOMLOE com la nova Llei d’FP no els exclou.

És per això que USTEC·STEs hem interposat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tres demandes contra el Departament d’Educació: una per la vulneració del dret a la integració del professorat titulat superior d’FP, una altra per la vulneració del dret a la integració del professorat funcionari en pràctiques i una darrera demanda per la vulneració del dret a la integració del professorat funcionari interí.

Mentrestant, com a USTEC·STEs, continuem lluitant perquè al professorat del nou cos de professorat especialista de sectors singulars de la formació professional i al personal laboral docent se’ls reconegui definitivament l’equiparació salarial i professional respecte a la resta de professorat de formació professional.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes