Calendari escolar 2024-2025

El Departament d’Educació fixa el calendari escolar per als ensenyaments obligatoris i postobligatoris pel curs 2024-2025.

9 de setembre de 2024: inici de les classes a l’educació infantil (0-3 anys) a escoles rurals i llars d’infants de la Generalitat de Catalunya, a l’educació infantil (3-6 anys), a l’educació primària, a l’educació secundària obligatòria i als cicles de formació professional de grau bàsic.

12 de setembre de 2024: inici de les classes al batxillerat, als cicles de formació professional de grau mitjà i superior, als cursos d’especialització de la formació professional, als itineraris formatius específics, als programes de formació i inserció, al curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà, al curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior, i als cicles de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny.

No més tard del 16 de setembre de 2024: inici de les classes dels cicles de grau superior d’arts plàstiques i disseny, els cicles d’arts escèniques, els ensenyaments artístics superiors, els ensenyaments professionals de música i dansa, els ensenyaments esportius i els ensenyaments d’educació d’adults.

No més tard del 23 de setembre de 2024: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d’idiomes.

Del 21 de desembre de 2024 al 7 de gener de 2025: vacances de Nadal.

Del 12 al 21 d’abril de 2025: vacances de Setmana Santa.

20 de juny de 2025: acaben les classes a l’educació infantil (3-6 anys), a l’educació primària, a l’educació secundària obligatòria, al primer curs de batxillerat i a la formació professional de grau bàsic.

 

 

Des d’USTEC·STEs (IAC) seguim defensant que la millor data d’inici per a una preparació correcta del curs amb el conjunt de la plantilla és el 12 de setembre i lamentem que la nova data no sigui fruit d’una negociació i acord amb la part social. Tot i valorar positivament que la pressió exercida a la mesa i al carrer hagi contribuït a una rectificació parcial d’aquesta mesura, lamentem que per dos dies lectius de diferència el Departament no hagi esmenat totalment aquesta mesura tan negativa.

Considerem que la imposició de l’avançament del calendari escolar els darrers dos cursos ha estat una mesura contrària a la qualitat educativa, que ha suposat el malbaratament de molts recursos públics i un empitjorament de condicions laborals i que ha crispat innecessàriament les relacions entre els actors implicats en l’educació catalana.

 

imatge-calendari-2425

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes