USTEC exigim que s’acabin les excuses i demanem al govern que aprovi per decret la reversió de les retallades abans de les eleccions del 12 de maig

Avui, divendres 26 d’abril, s’inicia la campanya electoral que ha de finalitzar amb les eleccions del 12 de maig. S’acaba així una legislatura on se’ns havia promès, als treballadors i treballadores de l’educació pública del país, que es revertirien les retallades. Finalment, hem acabat “igual”.

Posem entre cometes aquest igual perquè la situació econòmica que estem vivint, amb una inflació desbocada i amb una crisi habitacional de primer ordre, fa que el nostre poder adquisitiu hagi anat decreixent sense fre.

Això no és tot. L’actual executiu no ha fet el que calia per millorar les nostres condicions laborals: les ràtios segueixen sent elevadíssimes; el decret d’escola inclusiva el tenim sense desplegar i els centres de treball no tenen els recursos suficients per atendre la diversitat; les plantilles segueixen en mans de les direccions, algunes de les quals fan i desfan i deterioren la democràcia als claustres, i, per acabar-ho d’adobar, d’aquí ben poc arribarà la calor i se superaran amb escreix els màxims permesos a qualsevol normativa de riscos laborals.

Davant d’aquesta realitat el govern ens ha ofert un sainet: el d’un pacte parcial amb sindicats que representen un 20% de la mesa sectorial condicionat a uns pressupostos fallits, que ha acabat en no res.

Arribats a aquest punt ho volem dir alt i clar: ja n’hi ha prou. Prou d’excuses. Excuses que han anat posant-nos al llarg de les hores i hores que hem estat reunits a les meses de negociació.

N’estem farts. Si el govern és capaç de regular per decret les emergències per sequera o els nyaps d’una llei d’habitatge que ja va néixer coixa, també ha de ser capaç de resoldre la crisi que viu l’educació pública.

Exigim al govern que redacti un decret d’urgència de reversió de les retallades que contempli:

1. Reducció de ràtios estructurals a totes les etapes.

2. Cap tancament de línies a la pública.

3. Caràcter lectiu de les 2h als majors 55 el curs 24-25.

4. Mesures per a la recuperació del poder adquisitiu: entre les quals el reconeixement del primer estadi als 6 anys i de TOT el deute acumulat.

5. Retirada del decret de plantilles.

6. Equiparació salarial de tota l’FP.

7. Pacte d’estabilitat per a les persones no estabilitzades.

8- Reclassificació de totes les categories del personal laboral.

 

Paral·lelament, també demanem un esforç a la comunitat educativa per organitzar-nos de nou, impulsar assemblees de centre i de zona, mobilitzar-nos i implicar-nos en la lluita per aconseguir d’una vegada el tracte que ens mereixem.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes