El personal laboral del Departament d’Educació diem prou i anem a la vaga

El personal laboral del Departament d’Educació, aproximadament unes 5.000 persones arreu de tot Catalunya, som un dels col·lectius amb més precarietat pel que fa a condicions laborals. El personal d’atenció educativa (PAE), professionals qualificats com la resta de personal del Departament d’Educació, som un col·lectiu minoritari, invisibilitzat i infravalorat dins d’un context classista, capitalista i que aposta per la privatització dels recursos. La nostra tasca és clau pel funcionament i millora educativa als centres educatius, i fa possible la inclusió de tot l’alumnat, perquè eduquem, acompanyem, donem suport…

Ha arribat el moment de visibilitzar qui som i què volem i fer valdre el nostre treball. Per això diem prou al menyspreu sostingut al llarg del temps per part de l’administració i del govern a les darreres legislatures. Volem acords ferms que millorin les nostres condicions laborals.

USTEC·STEs (IAC) denunciem:

 • L’incompliment per part de l’Administració de la consolidació del dret a la reclassificació professional que ens pertoca al PAE segons la Llei vigent.
  • Categories professionals actualment classificades al VI Conveni únic en l’Àmbit de Catalunya 2004-2008, al grup C quan ens correspon el grup B:
   • Educadores i educadors d’educació especial (EEE)
   • Integradores i integradors socials (INS)
   • Tècniques i tècnics especialistes en educació infantil (TEEI)
  • Categories professionals actualment classificades al VI Conveni únic en l’Àmbit de Catalunya 2004-2008, al grup B quan ens correspon el grup A1:
   • Fisioterapeutes (FIS).

Aquest fet suposa una manca de reconeixement de la nostra professió i una pèrdua de poder adquisitiu d’uns 300 € bruts mensuals que afecta, des de fa aproximadament 20 anys, unes 3.000 famílies.

 • La manca de reconeixement de les educadores del 1r cicle de l’escola rural. Exigim una millora de les condicions laborals (horaris, funcions, reforços…).
 • El greuge i tracte discriminatiu que patim tot el PAE pel que fa al reconeixement i regularització als DOIGC del juliol com a mes de formació. Fins ara, al juliol hem fet tasques impròpies del col·lectiu, sotmesos a la voluntat jeràrquica d’algunes direccions.
  A més, aquest acord no suposa cap inversió econòmica!
 • La manca de consideració, en la no reducció de les hores d’atenció directa als majors de 55 anys, sense tenir en compte la feina que desenvolupem. I també l’aberració d’una jubilació als 67 anys, condició que vulnera la salut física i psicològica del col·lectiu. Exigim una reducció horària igual que s’aplica al personal docent funcionari i laboral.
 • La privatització i externalització de recursos als centres educatius, que precaritza el servei i les condicions laborals. Exigim una plantilla de professionals qualificats (PAE) pròpia del Departament d’Educació, com són auxiliars d’educació especial (AEE), educadors/es d’educació especial (EEE), integradors/es socials (INS)…
 • La manca de recursos als centres per poder desplegar realment el decret d’inclusiva i atendre amb qualitat tot l’alumnat en totes les etapes educatives. Per això exigim un increment de tot el PAE.
 • La poca o nul·la aposta per part de l’Administració per l’etapa educativa dels 0 als 3 anys (0-3). Les llars d’infants no són «guarderies», entre d’altres, cal un calendari escolar a les llars d’infants igual que el de la resta de centres escolars. Cal un reconeixement d’aquesta etapa educativa, una de les més importants de la vida. Cal revisar el decret 282/2006.
 • La manca de professionals qualificats (EEE i FIS) per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials a les llars d’infants.

USTEC·STEs (IAC) continuem reunint-nos amb els partits polítics per tal que les nostres reivindicacions siguin incloses en els programes electorals i, sobretot, en les propostes de govern. Exigim a la classe política que ens escolti i obri la porta a establir vies per arribar de manera urgent a acords ferms per aconseguir la consolidació del dret a la reclassificació professional del personal laboral del Departament d’Educació, així com la resta de reivindicacions de tot el col·lectiu.

El personal laboral d’USTEC·STEs (IAC),
cansades d’assistir a meses i comitès on no hi ha voluntat de negociació de les millores laborals per part del Departament d’Educació ni de Funció Pública…
Davant l’empobriment progressiu i pèrdua de poder adquisitiu de tot el col·lectiu del personal laboral i les nostres famílies…
Davant l’abús en els nostres horaris i funcions…
Davant de greuges, menyspreus i desigualtats en diferents situacions…
Diem ja n’hi ha prou…
DIEM JA N’HI HA PROU!! CONTINUEM AMB LA LLUITA I ANEM A LA VAGA!!

MOBILITZEM-NOS!!
FEM-NOS ESCOLTAR!
DIGUEM PROU!

Companyes i companys, la societat, la comunitat educativa i la classe política seran coneixedores de qui som i què fem quan tot el personal d’atenció educativa anem junts i fem visible la nostra força i el valor de la nostra feina. Unim les nostres veus en un crit per reivindicar i aconseguir els nostres drets. Aquests que reivindiquem i molts més.

Cartell vaga 9 de maig

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes