L’avaluació fora de termini del període de prova inicial del personal interí novell és nul·la de ple dret

USTEC·STEs (IAC) guanyem al Departament d’Educació davant els tribunals.

El 23 de febrer de 2024, el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona va dictar sentència estimatòria de la demanda que des d’USTEC·STEs havíem defensat i presentat contra el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a conseqüència de la Resolució de la Gerència del Consorci d’Educació de Barcelona per la qual s’excloïa un/a docent de la borsa d’interins del Departament amb la limitació de no poder presentar-se a una nova convocatòria per formar part de la borsa durant el curs següent a conseqüència d’una avaluació negativa com a docent novell/a per haver-se realitzat extra tempora, és a dir, molt més enllà dels quatre primers mesos que estipula la normativa que regula l’avaluació del professorat novell.

Aquesta mala praxi del Departament de no respectar els terminis dels procediments administratius i, de vegades, dels mateixos preceptes normatius ha estat tombada, en aquest cas, arran d’aquesta sentència. Sentència que deixa molt clara “l’obligació d’avaluar el personal docent interí en el termini màxim de quatre mesos, amb la possibilitat de posar fi al nomenament i exclusió de la borsa, no es pot entendre com a possibilitat de l’Administració de dur la dita avaluació, amb les conseqüències dites, en qualsevol altre moment”.

La sentència encara no és ferma i ens consta que el Departament l’ha apel·lada (és a dir, ha portat el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya). No obstant això, resulta un primer avís al Departament sobre el fet que la llei és per a tothom i, per tant, per a ell també.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes