Informació sobre la modificació del RD 1364/2010 del concurs general de trasllats estatal

Canvis a grans trets*:

Modificació del redactat de l’apartat d’antiguitat al cos per introduir el mandat de la sentència del TS que afegeix el còmput d’anys en situació d’interinitat i l’any de pràctiques del personal funcionari.

Modificació a l’alça de l’antiguitat al centre. Argumenten que la pretensió és valorar la permanència/continuïtat en un centre, fet que beneficia l’alumnat, però en realitat el que es busca és una compensació per l’impacte que suposa l’aplicació de la sentència del TS a l’antiguitat al cos en coincidir amb els processos d’estabilització. La baremació quedaria de la següent manera:

1.1.1  Antiguitat al centre: 

1r i 2n any: 4 punts (abans 2 punts)

3r any: 6 punts (abans 4 punts)

A partir del 4t any: 8 punts (abans 6 punts)

1.1.2  Antiguitat en situació de PP (plaça provisional): 4 punts (abans 2 punts)

1.1.3 Antiguitat en centres de dificultat especial (escoles rurals, CMC, CEE): 2 punts. En aquest cas no augmenten els punts, però s’harmonitza el criteri per tal que sigui comú a totes les CA. Els punts compten fins que canvies de destinació. Només compten si ocupes plaça a un centre d’especial dificultat (tant si és la destinació definitiva o si estàs en comissió de serveis).

Baremació del títol de doctorat: 6 punts (abans 5 punts)

Apartat de màsters oficials: S’elimina la limitació del còmput d’un sol màster diferent de l’exigit com a requisit. Es valoraran, doncs, tots els màsters oficials sempre que tinguin 60 crèdits com a mínim.

Apartat de valoració dels certificats de les llengües estrangeres:  En resposta a diverses sentències judicials, s’incorpora un apartat de valoració dels certificats de coneixements de llengües estrangeres diferents dels de l’EOI. La puntuació serà la mateixa: C2: 4 punts; C1: 3 punts; B2: 2 punts i B1: 1 punt

Nova regulació en el RD per la creació de nous cossos de l’FP:  El personal funcionari de carrera del cos de professorat d’ensenyaments secundaris, del cos a extingir de PTFP i del cos dels especialistes dels sectors singulars de l’FP participaran de forma conjunta. L’antiguitat es valorarà independentment del cos on s’hagin prestat serveis, amb matisos que quedaran concretats al RD.

Els sindicats representants a la mesa de negociació del ministeri van fer traspàs d’un seguit d’esmenes que l’administració va recollir per fer-ne valoració. Entre elles, es demana que els criteris de tots els apartats siguin clars i unificats per tal que l’aplicació sigui igual a totes les CA i no quedi a mercè de la interpretació de cada CA, un fet que genera desigualtats i disparitat d’aplicació entre CA. També les puntuacions dels diferents apartats han de ser concretes i no deixar-se obertes a decisió de cada CA. Un exemple són els projectes d’innovació que en algunes CA puntuen 1 punt, en altres 0,25 i en altres res.

El ministeri s’ha compromès a presentar un nou esborrany aviat i tornar-lo a passar per la mesa. Us mantindrem informats.

* Aquesta informació ens l’ha facilitada STEs-Intersindical (confederació de sindicats de treballadors i treballadores de l’educació d’arreu de l’Estat) a partir de la negociació mantinguda a la mesa estatal d’educació.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes