USTEC·STEs (IAC) denunciem la sobrecàrrega que suposen les proves de competències i diagnòstiques, i exigim que totes elles siguin reconegudes i remunerades

Aquest mes s’han posat en marxa les diverses proves d’avaluació del sistema educatiu, tant les de final d’etapa (competències bàsiques de 6è de primària i 4t d’ESO) com les diagnòstiques (4t de primària i 2n d’ESO). Per aquest motiu, diversos docents s’han vist obligats a dur a terme les tasques d’aplicador/a i corrector/a i han assumit una considerable sobrecàrrega de treball i moltes hores extra. 

Es tracta d’un model que des del nostre sindicat sempre hem criticat: No creiem en aquest sistema d’avaluació que només serveix per classificar l’alumnat i els centres educatius.

A més a més, en el cas de les proves d’avaluació diagnòstiques, a diferència de les de competències bàsiques, no es contempla per als docents que participen en el desenvolupament de la prova un reconeixement com a mèrit ni una compensació econòmica per acomplir les funcions de correcció.

USTEC·STEs entenem que la correcció de les proves, sigui externa o interna, suposa la mateixa càrrega laboral perquè la tasca a desenvolupar coincideix. En ambdós casos, es tracta d’hores extres i s’ha d’optar entre pagar-les en la quantia fixada, que no hauria de ser inferior al valor de l’hora ordinària, o compensar-les per temps equivalents de descans retribuït.

Per això hem traslladat a l’administració l’exigència que es consideri com a mèrit la participació del personal docent implicat en la correcció de les proves d’avaluació de diagnòstic de 4t de primària i de 2n d’ESO, i que es rebi una compensació econòmica per complir les funcions de correcció de les proves.

Així mateix, USTEC·STEs volem recordar que l’alumnat està sobradament avaluat cada dia pel professorat, tant pel que fa a les competències bàsiques com en l’assoliment d’objectius i sabers. L’avaluació contínua és la millor eina per garantir una millora constant. L’alumnat és avaluat en tots els processos d’aprenentatge i el professorat ho és en la seva tasca diària, però caldria que també s’avalués l’Administració pel que fa a l’aportació dels recursos necessaris, suport als professionals i, en definitiva, en la implicació en el foment de la xarxa pública de la qual és titular. Per tot això, mostrem el nostre suport a l’alumnat i a les famílies que es plantegin desobeir les competències bàsiques, fruit de la mateixa reflexió.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes