La reclassificació professional del personal laboral del Departament d’Educació, un dret ajornat i invisibilitzat al llarg del temps per l’Administració.

Avui, al Comitè d’Intercentres amb el Departament d’Educació, exigim de nou, davant la negativa obtinguda a la petició de consolidació del dret a la reclassificació professional del personal laboral presentada com a USTEC·STEs (IAC), que es compleixi amb el deure de regularitzar definitivament la classificació dels llocs de treball conforme la llei vigent.

Pel que fa al nou escenari de pressupostos de la Generalitat de Catalunya i les eleccions anunciades pel pròxim 12 de maig, USTEC·STEs (IAC) considerem que els pressupostos van fracassar des del moment en què no s’hi va incloure la reclassificació professional del personal laboral del Departament d’Educació.

De la mateixa manera, valorem que ha estat, en conjunt, una legislatura negativa per a la recuperació de les retallades i millora de les condicions laborals de tot el personal laboral.

USTEC·STEs (IAC) exigim al nou govern el compromís ferm d’una partida pressupostària que inclogui la reclassificació professional de les 3.000 treballadores i treballadors de personal laboral d’atenció educativa del Departament d’Educació, actualment classificats, en un conveni obsolet, a una categoria inferior a la qual els correspon per titulació.

Aquest fet ha suposat i suposa, en les nostres retribucions actuals, una pèrdua d’aproximadament 300€ bruts mensuals!! Una quantitat que pot millorar la qualitat de vida de 3.000 treballadores/s.

El col·lectiu de personal d’atenció educativa (PAE) som:

  • Educadors/es d’Educació Especial (EEE)
  • Integradors/es socials (INS)
  • Tècnics/ques especialistes en educació infantil (TEEI)

Titulacions tècniques superiors, actualment classificades al conveni al grup C, quan correspondria el reconeixement de grup B. I:

  • Fisioterapeutes (Fis).

Amb grau universitari o diplomatura, actualment classificats al grup B, quan correspondria el grup A1.

USTEC·STEs (IAC) apostem fermament per una reclassificació, que passa per la modificació de la classificació actual al conveni, lligada a l’increment salarial de la categoria professional corresponent.

Volem incidir també perquè la reclassificació professional sigui d’aplicació per a totes les categories del personal laboral del Departament d’Educació. Cal un acord amb la part social que estableixi com a requisit d’accés la titulació corresponent atesa l’oferta formativa actual i a la millora de la capacitació professional dels diferents perfils.

  • Aquest seria el cas, per exemple, dels auxiliars d’educació especial (AEE) i els oficials de primera, cuiners (CUI). Perfils que, classificats actualment com a grup D, són els col·lectius amb més precarietat i retribucions més baixes.

Exigim a l’administració, al Departament d’Educació i a la Direcció General de Funció Pública que compleixin amb el deure de regularitzar definitivament la classificació dels llocs de treball de la seva competència conforme la llei vigent.

I reclamem a la classe política uns pressupostos que incloguin la reclassificació del personal laboral del Departament d’Educació.

CONTINUEM!!

USTEC·STEs (IAC), ens concentrem!

📣 CONCENTRACIÓ davant del Departament d‘Educació

🗓️ Dimecres 20 de març (Reunió del Comitè d’Intercentres amb el Departament d’Educació).

🕙 10 h

📍Via Augusta 202-226

 

ATENCIÓ!!

ANUL·LADA LA CONCENTRACIÓ CONVOCADA DIMECRES DIA 20 DE MARÇ A LES 18H DAVANT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA.

El debat de pressupostos al Parlament de Catalunya estava programat diferents dies durant aquest mes de març, un d’ells el dia 20, amb la presència i reunió dels diferents grups polítics. Amb el fracàs dels pressupostos hi ha un canvi d’escenari, i per això anul·lem la concentració anunciada.

Us mantindrem informats i informades!!

NO CALLARREM!!

Va ser important la presència de totes i tots aquells que vau venir a la concentració del passat dia 13 de març i que malgrat el canvi d’escenari d’última hora, hi éreu per visibilitzar i exigir com a col·lectiu el DRET que ens correspon per llei!!!

(Enllaç al vídeo: 13/03/24 Crida a la concentració “reclassificació ja” pel 20/03/24 a les 10 h davant del Departament)

#ReclassificacioJa

#AmbFermesaPelPersonalLaboral

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes