La reclassificació del personal laboral del Departament d’Educació, un dret ajornat i invisibilitzat al llarg del temps per l’Administració.

El Departament d’Educació compta actualment amb el personal laboral d’atenció educativa (PAE) que són aproximadament uns 3.000 treballadors i treballadores.

Tots ells són part essencial de la volguda millora educativa als centres i el correcte desplegament del Decret d’inclusiva, llargament reivindicat pel sindicat i ara en boca de tothom arran del Projecte de pressupostos de la Generalitat que avui es debat al Parlament de Catalunya.

Tot aquest personal laboral pateix una classificació professional injusta. Concretament, educadores/s d’educació especial (EEE), integradores/s socials (INS) i tècniques/cs especialistes en educació infantil (TEEI) són personal amb titulacions tècniques superiors i, per tant, els correspondria el reconeixement de grup B.

I en el cas dels Fisioterapeutes (Fis), tenen un grau universitari o diplomatura, i per això els correspondria el grup A1.

Des d’USTEC·STEs (IAC) apostem fermament per una reclassificació, que passa per la modificació de la classificació actual al conveni lligada a l’increment salarial de la categoria professional corresponent, per posar fi a una situació injusta que suposa una pèrdua aproximada de 300 euros bruts mensuals.

Volem incidir en el fet que la reclassificació professional ha de ser d’aplicació per a totes les categories del personal laboral del Departament d’Educació. Cal un acord amb la part social que estableixi com a requisit d’accés la titulació corresponent atesa l’oferta formativa actual i la millora de la capacitació professional dels diferents perfils. Aquest seria el cas, per exemple, dels auxiliars d’educació especial (AEE) i els oficials de primera, cuiners (CUI). Perfils que, classificats actualment com a grup D, són els col·lectius amb més precarietat i retribucions més baixes.

La reclassificació del personal laboral del Departament d’Educació representa complir amb els preceptes legals i una millora important en les condicions laborals de centenars de treballadors i treballadores, a més d’un gran avenç qualitatiu per al reconeixement i valoració del col·lectiu. Per això:

Exigim a l’Administració, al Departament d’Educació i a la Direcció General de Funció Pública que compleixin amb el deure de regularitzar definitivament la classificació dels llocs de treball de la seva competència conforme la llei vigent.

I reclamem a la classe política uns pressupostos que incloguin la reclassificació del personal laboral del Departament d’Educació.

 

Accions previstes: 

📣 CONCENTRACIÓ davant del Parlament de Catalunya

🗓️ Dimecres 13 de març

🕕 18 h

📍 Parc de la Ciutadella

 

📣 CONCENTRACIÓ davant del Departament d’Educació

🗓️ Dimecres 20 de març

🕙 10 h

📍 Via Augusta, 202-226

 

#ReclassificacióJa

#AmbFermesaPelPersonalLaboral

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes