Mobilitza’t per a la reclassificació

La reclassificació del personal laboral del Departament d’Educació és un dret ajornat i invisibilitzat al llarg del temps per l’Administració.

Parlem del col·lectiu de personal d’atenció educativa (PAE). Aproximadament, uns tres mil treballadors i treballadores que mereixem la dignificació de la nostra feina i de la nostra butxaca, cansats d’almoines i menyspreus. Som:

  • Educadores/s d’educació especial (EEE)
  • Integradores/s socials (INS)
  • Tècniques/cs especialistes en educació infantil (TEEI)

Amb titulacions tècniques superiors, que ens correspondria el reconeixement de grup B. I:

  • Fisioterapeutes (Fis)

Amb un grau universitari o diplomatura, que ens correspondria el grup A1.

Aquest fet ha suposat i suposa, en les nostres retribucions actuals, una pèrdua d’aproximadament 300€ bruts mensuals. Una quantitat que pot millorar la nostra qualitat de vida i la de les nostres famílies i que per a l’Administració no són més que engrunes.

USTEC·STEs (IAC) apostem fermament per una reclassificació, que implica la modificació de la classificació actual al conveni lligada a l’increment salarial de la categoria professional corresponent.

Volem incidir també perquè la reclassificació professional sigui d’aplicació per a totes les categories del personal laboral del Departament d’Educació. Cal un acord amb la part social que estableixi, com a requisit d’accés, la titulació corresponent atesa l’oferta formativa actual i la millora de la capacitació professional dels diferents perfils. Aquest seria el cas, per exemple, dels auxiliars d’educació especial (AEE) i els oficials de primera, cuiners (CUI). Perfils que, classificats actualment com a grup D, són els col·lectius amb més precarietat i retribucions més baixes.

La reclassificació del personal laboral del Departament d’Educació representa complir amb els preceptes legals i una millora important en les condicions laborals de centenars de treballadors i treballadores, a més d’un gran avenç qualitatiu per al reconeixement i valoració del col·lectiu. Per això:

  • Exigim a l’Administració, al Departament d’Educació i a la Direcció General de Funció Pública que compleixin amb el deure de regularitzar definitivament la classificació dels llocs de treball de la seva competència conforme la llei vigent.
  • Reclamem a la classe política uns pressupostos que incloguin la reclassificació del personal laboral del Departament d’Educació.

El camí l’hem iniciat, ara cal que s’escolti la veu, la força i el posicionament de tot el col·lectiu!

Ha arribat l’hora d’alçar-nos i sortir a reclamar el que #EnsTocaPerLlei‼️

Suma’t a les diferents accions:

📣 CONCENTRACIÓ davant del Parlament de Catalunya
🗓️ Dimecres 13 de març
🕕 18 h
📍 Parc de la Ciutadella

 

📣 CONCENTRACIÓ davant del Departament d’Educació
🗓️ Dimecres 20 de març
🕙 10 h
📍 Via Augusta, 202-226

 

#ReclassificacióJa

#AmbFermesaPelPersonalLaboral

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes