Resum mesa tècnica de personal laboral 28 de febrer de 2024

Borsa del personal laboral: El mur del Departament

RESUM DE LA MESA TÈCNICA DE PERSONAL LABORAL

28 de febrer de 2024

Malgrat haver proposat algunes opcions que considerem necessàries per millorar el funcionament de la nostra borsa, de nou, ens trobem amb un no com a resposta a les reclamacions reiteradament plantejades.

 • Obertura ordinària anual de la borsa: El Departament desestima l’obertura ordinària anual perquè considera que hi ha categories amb massa gent a la borsa i això donaria falses expectatives a persones que potser mai arribaran a treballar, a més de representar una sobrecàrrega en la gestió.
  • El Departament normalitza l’obertura extraordinària com a eina d’obertura de la borsa i minimitza l’impacte del fals bloc 4, on es fan els nomenaments per ordre d’inscripció i no pas per mèrits. Tot i que ha reconegut que existeix el bloc, assegura que serà temporal fins a la regularització i barem de la borsa.
  • En contrapartida, es compromet a fer una obertura anual per modificar la disponibilitat horària i territorial, on es podria fer l’ampliació. No hi ha concreció amb relació a quan es farà l’obertura.
 • Motius de suspensió en borsa: Malgrat que ampliar els supòsits de suspensió seria un benefici per a totes les persones que formen part de la borsa, el Departament prioritza facilitar la gestió i no ho admet. Així, es tanca la porta a la suspensió per situacions no previstes en l’actual normativa. Considerem que es podria fer per uns períodes determinats i activar-se de manera programada dins el període de modificació de dades previst.
 • TEEI de la rural: De moment no s’aplicarà cap canvi i se seguirà penalitzant les persones que rebutgin un nomenament TEEI per atendre les llars d’infants de l’escola rural. El Departament espera la resolució de la mesa tècnica de TEEI de la rural, per si es produeix algun canvi de categoria per a aquest col·lectiu.
 • Adjudicacions múltiples: No s’admet la possibilitat d’establir prioritzacions en el cas de les adjudicacions múltiples.
 • Disponibilitat territorial: No s’admet el canvi de l’aplicatiu que permeti escollir la disponibilitat territorial per poblacions en comptes de comarques.
 • Terços de jornada a mitges jornades: Tot i que ja s’ha modificat la normativa de borsa i, des de l’1 de gener del 2024, s’ha eliminat la disponibilitat horària d’un terç de jornada, el Departament no marca un termini per al pas a mitja jornada de les persones contractades per a ⅓ abans de l’1 de gener. Des d’USTEC·STEs (IAC) demanem que es consideri com a consentiment formal per al pas a ½ jornada la petició que us vam proposar i que moltes persones heu presentat. El Departament, però, no ens ha respost.
 • Borsa CET: A pesar de no tancar del tot la porta a les propostes de millora, almenys per a aquelles categories compartides entre CET i llars d’infants, de moment s’accepta que es rebutgi un nomenament del CET i no penalitzarà a la borsa. El Departament valorarà amb el servei territorial de Tarragona i la gerència del CET si es poden millorar les incidències. Continuarem insistint fins a arribar a propostes concretes de millora.

Sí que avancem, però, en els aspectes següents:

 • Bloc 2: El Departament es compromet a admetre d’ofici en el bloc 2 les persones que aprovin els processos selectius de les pròximes oposicions ordinàries. S’haurà de signar el consentiment en el moment de la inscripció a les oposicions i d’ofici s’assignarà la disponibilitat automàtica en tots els territoris, però es podran treure aquells que no interessin. Aquesta mesura no serà d’aplicació per a les persones que han superat els processos d’oposició d’estabilització. Per a aquestes, el Departament obrirà un període d’inscripció on s’haurà d’emplenar un formulari consentint formar part del bloc 2. Informarem a través de les xarxes de l’obertura d’aquest període.
 • Millores en la gestió de l’aplicatiu:
  • Actualment, la disponibilitat o no disponibilitat es fa manualment i això de vegades porta a errors que perjudiquen a l’hora de rebre propostes d’adjudicacions. Amb el canvi de l’aplicatiu aquesta actualització es farà de manera automàtica.
  • Agilització de la signatura digital dels contractes.

Altres aspectes que queden sense resposta:

 • Propostes de millora de contracte:
  • El Departament admet que les millores no s’han de donar només a inici de curs. Demanem un aclariment i concreció amb relació al redactat de la normativa de borsa on s’indica quines són les situacions previsibles. Entenem que les jubilacions, renúncies de contracte dins el termini de preavís (1 mes) i peticions d’excedències (termini de petició de 15 dies) haurien de ser considerades previsibles i, per tant, ser oferides com a propostes de millora del contracte.
  • Demanem que a la normativa de borsa apareguin els criteris per donar les propostes de millora i concretar aquesta priorització en l’oferta:
   1. Peticions de mobilitat del personal laboral fix.
   2. Per ordre de borsa al personal temporal que ocupa vacants de reserva (el personal laboral fix que l’ocupa està en mobilitat, excedència, etc.).
   3. Per ordre de borsa al personal temporal amb contracte de substitució.
   4. Per ordre de borsa al personal disponible que no ocupa cap lloc de treball.

Malgrat trobar-nos amb murs i parets, des d’USTEC·STEs (IAC) continuarem picant pedra!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes