Defensem la continuïtat en els centres del personal laboral amb contractes de reforç

A inici del curs 23-24, el Departament d’Educació va anunciar la contractació de 62 treballadors i treballadores, en modalitat de contracte de reforç i amb una durada estimada de 6 mesos…

Davant la protesta de tot el comitè intercentres, el Departament va assumir el compromís de prorrogar aquests contractes almenys fins al final de curs.

En el darrer comitè intercentres, el dia 24 de gener, en resposta a la pregunta de com garantirien la continuïtat d’aquests contractes, el Departament va anunciar-ne la finalització a principis de març sense cap possibilitat de renovació.

Aquestes 62 dotacions pertanyen principalment a les categories d’integrador/a social (INS) i tècnic/a especialista d’educació infantil (TEEI). Són perfils de personal d’atenció educativa (PAE) que atenen l’alumnat i les famílies vulnerables amb situacions socioeconòmiques complexes, en el cas dels i les INS, i l’alumnat d’I3 en el cas dels i les TEEI.

En tots dos casos, cal un període d’adaptació per establir vincles de confiança imprescindibles, tant amb l’alumnat, com amb les famílies i els companys del centre i així donar una atenció de qualitat. A més, l’acompanyament i suport a les necessitats educatives no pot finalitzar al cap de 6 mesos, cal que es mantingui, com a mínim, al llarg de tot el curs escolar.

El Departament d’Educació ha fet ús d’una modalitat de contracte, anomenat de reforç, per tal de posar tiretes a les demandes i necessitats dels centres educatius, perquè la previsió de les noves places a inici de curs no donava resposta a la necessitat real d’increment de dotacions de personal laboral, principalment de personal d’atenció educativa.

Malgrat que les necessitats de suport educatiu existeixen, actualment no tots els centres educatius estan dotats de la figura d’INS. El Departament tampoc ha executat mai totalment l’acord de creació de la figura de TEEI (2005), on es pactava la dotació d’aquest personal de suport en totes les aules d’I3 de tots els centres.

Amb la complexitat actual del sistema educatiu, no necessitem més tiretes. Necessitem un increment real del personal d’atenció educativa.

Exigim al Departament una solució efectiva que permeti a aquests treballadors i treballadores mantenir el lloc de treball i garantir aquest suport educatiu en tots els centres afectats.

Fes que el Departament d’Educació actuï. Signa aquest manifest!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes