Canvi en els concursos de trasllat del personal laboral: incorporació de dues fases.

El passat 5 de desembre es va reunir el grup de treball d’estabilització. En aquesta trobada es va arribar a un acord amb relació als concursos de trasllats del personal laboral de la Generalitat posteriors a l’estabilització i que van vinculats a ella, com s’estableix a la Llei 8/2023. Serà obligatori concursar-hi per a tot el personal laboral en ocupació provisional.

S’ha acordat que el canvi de destinació tingui dues fases d’adjudicació i sigui obligatori per a tothom, per això caldrà passar per mesa negociadora per ratificar la modificació corresponent del Conveni. Hi haurà una primera fase d’adjudicació per al personal indefinit fix, anterior als processos d’estabilització, i una segona fase d’adjudicació per al personal estabilitzat pels processos del concurs de mèrits i el concurs oposició d’estabilització.

Els concursos de canvi de destinació del personal laboral es començaran a convocar al llarg del 2024 quan s’hagi realitzat la modificació del Conveni per permetre les dues fases d’adjudicació i quan s’hagin negociat les bases en aplicació del que estableix l’article 23 del VI Conveni. En la negociació també s’establirà la baremació. Encara que el Conveni gairebé ja estableix una puntuació tancada, hi ha algun aspecte negociable.

Des d’USTEC·STEs (IAC) vam mirar de vetllar pels interessos comuns del personal laboral, tant funcionari com provisional. Va ser una tasca titànica perquè funció pública ho volia englobar tot en el personal funcionari i que el personal provisional no tingués les dues fases d’adjudicació. Això, però, vulnerava el dret a la mobilitat horitzontal i vertical del personal laboral fix anterior al 23 de desembre de 2022.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes