Si no és inclusiva, no és educació

Lluita per una Educació Inclusiva: La Veu de Catalunya a la Plaça Sant Jaume.

La comunitat educativa es va concentrar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el passat dissabte 2 de desembre sota el lema “Si no és inclusiva, no és educació”. La concentració, convocada pel Moviment per la inclusió de la comunitat educativa de Catalunya (MICEC), exigia un sistema educatiu plenament inclusiu, d’acord amb el Decret 150/207, de 17 d’octubre, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu.

El MICEC, constituït per entitats, associacions, famílies i sindicats de l’educació, va denunciar que el Departament d’Educació no ha implementat el Decret d’inclusiva –publicat fa més de 6 anys– de forma perceptible i real. No tenim un sistema educatiu realment inclusiu!

La portaveu d’USTEC·STEs, Iolanda Segura, va explicitar i evidenciar l’ofegament, la frustració i la indefensió per part del col·lectiu docent i laboral d’atenció educativa, davant la impossibilitat de donar una resposta educativa adequada a la població escolar més vulnerable –l’alumnat amb necessitats educatives especials– i, en general, a tot l’alumnat.

La realitat dels centres educatius s’imposa: la manca de recursos i suports per a una escola inclusiva és evident i cal denunciar-ho de forma clara i contundent. L’Administració ha de vetllar per una educació de qualitat, per l’equitat i la igualtat d’oportunitats, per una educació inclusiva… i no ho fa! Manquen recursos humans, eines i planificació adient per fer-ho possible, manca un pressupost mínim del 6% del PIB (tal com especifica la LEC) i manca la voluntat política d’assumir aquest repte.

La Llei educativa de Catalunya (LEC) assenyala la inclusió escolar i la cohesió social com un dels principis rectors del sistema educatiu d’aquest país. El deure de l’Administració i dels governs és garantir i vetllar per un sistema educatiu que compleixi aquest principi. La inclusió ha de formar part de l’ADN de l’educació. Si no és inclusiva, no és educació!

MICEC concentració 2D

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes