Pel català

USTEC•STEs (IAC) ens reunirem amb una delegació de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per avaluar el sistema d’immersió lingüística.

USTEC·STEs hem rebut la invitació de la presidenta de la secretaria de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu a participar en una reunió amb una delegació. La trobada, en el marc de la visita d’informació a Espanya, es desenvoluparà del 18 al 20 de desembre a Barcelona.

L’objectiu en convidar-nos-hi és recollir el testimoni de la comunitat educativa davant la política d’immersió lingüística. Aquesta missió es duu a terme arran de les denúncies que dues famílies i entitats com Docentes Libres, Asamblea por una Escuela Bilingüe han fet arribar al Comitè de Peticions de la UE.

Des d’USTEC·STEs hem defensat sempre el sistema vigent d’immersió lingüística. La immersió lingüística garanteix l’aprenentatge del català i del castellà en igualtat de condicions, com reflecteixen diversos estudis publicats on s’analitzen els resultats de competències lingüístiques de l’alumnat a Catalunya. És per aquest motiu que encarem aquesta trobada com una oportunitat per explicar la normalitat amb què es viu als centres educatius del nostre País l’ensenyament en català.

No cal dir que aprofitarem aquest espai per defensar també la unitat de la llengua. En aquest sentit, volem remarcar el treball que estem fent amb els sindicats germans STEI de les Illes Balears i STEPV del País Valencià. Aviat anunciarem accions conjuntes per fer front als embats a la llengua per part de la judicatura i dels respectius governs.

Adjuntem el programa de la visita dels eurodiputats.

Programa de la visita a Catalunya de la Comissió Europea

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes