Mesa tècnica d’inclusiva: Quina decepció!

Mesa tècnica d’inclusiva: Quina decepció!

El passat dijous, 2 de novembre, es va celebrar la mesa tècnica d’inclusiva. Una mesa llargament esperada entre el Departament d’Educació i els sindicats representants dels treballadors i treballadores dels centres educatius (docents i personal laboral d’atenció educativa).

El primer a destacar és que en aquesta mesa no hi va ser present la directora general d’Educació Inclusiva (la Sra. Laia Asso Ministral), fet que volem denunciar, ja que la seva absència ens provoca malestar. Ens sembla una manca de respecte considerable i una demostració clara de la poca importància que el Departament d’Educació dona a aquests espais de treball i debat amb els representants de tots els docents i personal laboral d’atenció educativa.

No es tractava un tema menor. L’assoliment d’un sistema educatiu plenament inclusiu és un repte cabdal. USTEC·STEs, com no podria ser d’altra manera, apostem per la inclusió de tot l’alumnat com a element indispensable per millorar la qualitat de l’educació. Hem denunciat repetidament que el Decret 150/2017 d’inclusió no s’ha desplegat com fora d’esperar i que les mancances per assolir un sistema educatiu inclusiu són molt rellevants. Això es deu a una falta de planificació, voluntat i pressupost per part del Departament d’Educació. Per això esperàvem aquesta mesa tècnica, per poder debatre i negociar amb el Departament aspectes clau per avançar en la inclusió escolar.

La decepció ha estat majúscula. La mesa no va ser un espai de debat i de treball, que permetés avançar en algunes qüestions bàsiques i rellevants en matèria d’inclusió. Bàsicament, va ser un traspàs d’informació per part del Departament d’Educació amb relació a alguns documents que estan preparant, amb poc aprofundiment. També hi va haver part de debat, però fou poc constructiu, es van limitar a recollir les percepcions i demandes de la part social amb una escolta molt poc assertiva. La nostra percepció és que van complir purament amb l’expedient. Una llàstima i una pèrdua de temps.

Hem proposat la creació un grup de treball d’inclusiva permanent entre el Departament d’Educació i la part social, un espai on poder analitzar les mancances, treballar, aportar iniciatives, construir de forma compartida… El silenci ha estat la resposta del Departament. Decebedor!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes