Meses Sectorials

Resum mesa sectorial 3 d’octubre de 2023

Resum de la mesa:

1- Processos d’estabilització.
2- Nou cos de música i arts escèniques.
3- Modificació de les instruccions sobre el curs d’iniciació, el període de prova inicial i la prova d’idoneïtat del personal interí docent.

 


1- Processos d’estabilització.

L’administració ha informat dels resultats dels processos d’estabilització, provisionals en el cas del concurs d’oposició d’estabilització perquè falta la fase de mèrits. Es tracta d’un primer buidat de les dades entre les quals destaquen:

 • Al concurs de mèrits: 1.415 renúncies presentades. Segons l’Administració, es tracta d’un procés “encara viu”, ja que falta resoldre alguna de les renúncies i fer córrer la llista complementària i publicar llistats definitius els pròxims dies.
 • En el cas de les dades provisionals del concurs oposició extraordinari, destaquen:
  • Un 66,26% d’aprovats de mitjana en el conjunt d’especialitats.
  • Un total de 779 places desertes, 671 de les quals del cos de professorat d’ensenyament secundari.
  • Es van rebre 8.447 reclamacions a la puntuació provisional de la fase d’oposició.
  • 1034 aspirants (12,24% de les reclamacions) han passat del suspès a l’aprovat entre la puntuació provisional i la definitiva.

USTEC·STEs (IAC) hem defensat que:

 • És urgent fer complir l’acord que vam signar aquest juliol a la mesa de funció pública i crear un grup de treball a la mesa sectorial d’educació per abordar la situació de les persones interines no estabilitzades en aquests processos i negociar-hi un pacte d’estabilitat.
 • És inacceptable que quedi deserta ni una sola plaça identificada als processos d’estabilització. Les gairebé 800 places que no seran ocupades per aspirants en cap cas han de ser traspassades al CO ordinari previst pel 2024, sinó que s’han de destinar a l’estabilització.
 • Aquest concurs ha mostrat, un cop més, com és d’injust el procés. L’opacitat dels criteris de correcció genera fortes disparitats entre les notes dels diferents tribunals d’una mateixa especialitat i indefensió dels candidats.
 • No podem normalitzar que més de mil reclamacions han estat estimades, del rècord de reclamacions de notes, 8.440, que representen el 30% dels docents que es van presentar.
 • Calen rúbriques d’avaluació públiques per a cada especialitat, amb un desglossament detallat. Alhora, tot/a aspirant hauria de poder accedir a les correccions i disposar d’un termini suficient per fer possibles reclamacions.
 • Cal millorar les condicions dels tribunals: augmentar les retribucions i incrementar la dotació de membres per tal de reduir la ràtio de correccions i, per tant, la càrrega de feina.

 

2- Nou cos de música i arts escèniques.

L’Administració ha exposat que es tracta d’un cos vigent al conjunt de l’Estat, però no desplegat a Catalunya, on, fins ara, aquestes especialitats  s’han cobert amb personal laboral. Aquest cos afecta especialment l’IEA Oriol Martorell i diversos centres on s’imparteix batxillerat d’arts escèniques o cicles de música i arts escèniques.

Ens han informat que, el 15 de setembre, van obrir la borsa a diversos ST per a aquest cos, en concret al Consorci, al Baix Llobregat i a Girona, i s’hi han inscrit 36 persones més 117 que han afegit alguna de les especialitats en el període de modificació de dades. S’han actualitzat les titulacions per impartir aquestes especialitats, que segueixen exemptes del màster de professorat i, per tant, requereixen una prova de capacitació. Per últim, l’Administració ha assegurat que els serveis prestats com a personal laboral comptaran a efectes de borsa com a antiguitat d’interí/ina.

USTEC·STEs (IAC) hem denunciat:

 • La manca de documentació i informació pública sobre la creació d’aquest nou cos, i com s’ha fet l’obertura de borsa per les especialitats del cos, quan hauria d’haver passat per mesa sectorial.
 • Que no s’hagi publicitat l’obertura d’aquest nou cos i les seves especialitats i que a les instruccions de funcionament de la borsa per aquest curs no quedi recollit.

I hem demanat:

 • Poder abordar amb tota la documentació tant els requisits d’accés i els mèrits, com l’obertura de la borsa i els criteris de les proves de capacitació.

 

3- Modificació de les instruccions sobre el curs d’iniciació, el període de prova inicial i la prova d’idoneïtat del personal interí docent.

L’Administració ha anunciat que el curs d’iniciació, fins ara de 30h, es complementarà amb 5h de formació sobre prevenció de riscos laborals.

USTEC·STEs (IAC) hem defensat que:

 • Creiem fonamental la formació en riscos laborals i estem d’acord en el fet que s’ofereixi, però demanem detalls d’en què consistirà.
 • Som conscients que l’avaluació del curs del personal interí novell no és tan objectiva i transparent com hauria de ser i es passen per alt criteris establerts.
 • Cal que els processos d’avaluació siguin el màxim de transparents i objectius possibles.

 

4- Torn obert de paraules.

USTEC·STEs hem manifestat, entre d’altres, les següents qüestions:

 • La nostra indignació per la inexistència efectiva dels nous ST de l’Alt Pirineu-Aran i el Penedès. No existeixen referents per part del Departament per atendre gestions o resoldre problemes tant dels centres com dels professionals que hi treballen (docents, equips directius, PAE…). En el cas del Penedès, les reclamacions, gestions i dubtes són sistemàticament desatesos i tampoc no agafen el telèfon. Tampoc no responen correus ni ho fan des del ST de referència anterior. Tot plegat porta a un clima de desconcert i, en molts casos, desesperació per part dels centres i les persones afectades. En el cas del Pirineu-Aran hi ha un problema seriós de manca de docents a la borsa.

Resposta de l’administració:  No tenen el ST desenvolupat, però el ST d’origen se n’ha de fer càrrec. Les disfuncions a l’ATRI aquesta setmana s’han resolt. Estan buscant la manera que les persones puguin seleccionar més d’un ST. Ho estudiaran.

 • Cal un calendari i convocatòria imminent de meses tècniques, hi ha qüestions com l’educació inclusiva que no poden esperar més per ser tractades.

Resposta de l’administració: Faran una proposta de dates al més aviat possible.

 • Sobre la integració d’FP, hem reclamat novament que es faci efectiva i es pagui tothom retroactivament.

Resposta de l’administració: Primer pagaran les persones integrades i després les equiparades.

 • També denunciem que, a hores d’ara, encara hi ha recursos d’alçada del CM que no han estat resolts.

Resposta de l’administració: Cap ni una.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes