Des d’USTEC•STEs (IAC) denunciem la retallada d’hores de vetllador/a i reclamem un desplegament real del decret d’inclusiva ampliant la plantilla del personal d’atenció educativa (PAE)

Si volem una escola per a tothom, calen dotacions de professionals qualificats suficients per poder atendre i acompanyar tot l’alumnat de la manera adequada.

Des de l’Administració, s’ha optat per cobrir moltes de les necessitats educatives especials, durant la jornada lectiva, subcontractant vetlladors/es que són personal extern al Departament d’Educació, amb contractes precaris i  per hores, a través d’empreses privades, que són les que en fan negoci. Aquests vetlladors i vetlladores, no només assumeixen funcions pròpies del personal d’atenció educativa, sinó que a més realitzen funcions que corresponen a professionals de la salut com serien els i les infermeres escolars. Endemés, aquest curs, s’han retallat les hores dels vetlladors i vetlladores, de manera que l’alumnat es troba en pitjors condicions i menys atès que anteriorment. Denunciem aquesta retallada que va en contra del desplegament real del decret d’inclusiva, així com la subcontractació d’aquest personal.

La veritable solució seria la contractació, per part de l’Administració, de PAE, que és el personal qualificat propi del Departament d’Educació, com són els educadors i educadores d’educació especial (EEE) i els auxiliars d’educació especial (AEE). És per això que demanem que s’incrementi la plantilla pròpia del Departament. Entre les funcions de PAE s’inclouen, dins de la jornada laboral, les hores per a l’atenció directa a l’alumnat i unes hores per poder coordinar-se amb la resta de professionals i per trobar-se amb les famílies i donar així una atenció i un acompanyament adequats en la intervenció amb els i les alumnes amb necessitats de suport educatiu.

Per tot això, des d’USTEC·STEs (IAC), continuem exigint al Departament d’Educació la contractació de, com a mínim, un/a auxiliar d’educació especial (AEE), un/a educador/a d’educació especial (EEE) i un/a integrador/a social (INS) per cada centre educatiu, a més a més de dos educadors/es d’educació especial (EEE) per cada SIEI. Així mateix, és imprescindible comptar amb la contractació de vetlladors/es per a l’atenció de l’alumnat amb necessitats de suport educatiu durant la franja de migdia i lleure.

Considerem que no donar resposta a totes aquestes mancances en un suposat sistema educatiu inclusiu, públic i de qualitat suposa una manca de respecte cap a tota la comunitat educativa i envers la societat.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes