Comunicat

Mor na Carme Junyent, una persona lluitadora en la defensa de la llengua catalana i de totes les llengües minoritzades.

Des del sindicat USTEC·STEs (IAC) volem expressar el nostre condol per la mort de na Carme Junyent, una persona lluitadora en la defensa de la llengua catalana i de totes les llengües minoritzades. Professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, a la vegada que una gran coneixedora de la diversitat lingüística arreu del món, l’africanisme, les llengües amenaçades i les de les migracions a Catalunya. A més, ha estat la directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d’una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística.

El seu tarannà i la seva coherència l’han feta una veu cabdal, referencial, de la lingüística del país i de tot el que té a veure amb el català: enquestes d’ús, immersió, català vehicular, sentències judicials sobre el 25% de castellà a les escoles…

Des de finals dels noranta ja alertava que el català està en perill d’extinció, i que n’ha reculat l’ús social i a les escoles, especialment a secundària. Fins i tot va afirmar que hi ha molts centres on no es compleix la immersió lingüística.

Així mateix, ha escrit llibres com  El futur del català depèn de tu , El català, la llengua efervescent i, amb un grup de companyes de professió, el volum Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, una reflexió crítica sobre el llenguatge inclusiu, els desdoblaments i la perspectiva de gènere.

Com a presidenta del Consell Lingüístic Assessor també ha proposat al govern mesures per dinamitzar-ne l’ús escolar.

Amb tot, ha estat una dona referent i el seu llegat ens anima a seguir en aquesta lluita en defensa de la nostra llengua, per poder viure i morir en català. Per una escola pública en català.

Descansi en pau.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes