Horaris

Professorat

Les hores lectives són de 60 minuts. Horaris del professorat pel curs 2023/2024

HORARI DEL PROFESSORAT PEL CURS 2023/2024

Les hores lectives són de 60 minuts

Des de fa ja un temps, ens hem trobat que en alguns centres educatius, a l’hora de programar els horaris del professorat amb destinació als instituts, a les escoles d’arts i disseny, a les escoles oficials d’idiomes, mestres amb destinació als instituts, i dels mestres amb destinació a les escoles i als centres d’esducació especial, així com els horaris del personal d’atenció educativa (PAE: EEE, TIS…), han utilitzat estratègies que vulneren els drets dels treballadors i treballadores i que, a més a més, contradiuen la normativa vigent.

Quan la norma realment és molt clara, el nostre horari setmanal és de 37,5 hores distribuïdes en l’horari lectiu de 18 hores lectives i 6 de permanència al centre per al professorat de Secundària i Formació Professional i de 23 hores lectives i 7 de permanència al centre pel professorat de Primària. A més a més, encara és més evident que les hores són de 60 minuts i no pas de 55 minuts ni de 50 ni de 45…
USTEC-STEs ha denunciat reiteradament aquesta irregularitat en la Mesa de negociació i a la Inspecció Educativa. I ha estat durant aquest curs que per primera vegada de manera explícita i ferma el Departament ha reconegut que l’horari dels docents al ser norma, és d’obligat compliment.

En aquest línia, el Departament es va comprometre a recordar a les direccions dels centres de l’obligatorietat de complir amb el que és de llei i, en tot cas, va demanar als membres de la Mesa sectorial que informin a l’autoritat competent de possibles irregularitats. I per la seva banda, el Departament, també va reconèixer, en el cas de la Formació Professional, que el calendari acadèmic en l’FP podria ser de 33 setmanes, però que per qüestions pressupostàries a Catalunya és de 35 setmanes, la qual cosa implica menys professorat a l’FP i més càrrega lectiva als docents.

En aquest moment, pel que es refereix a l’horari del professorat, a causa del treball i de la perseverança d’USTEC-STEs, sense obviar el bon treball fet en aquest sentit per la resta de sindicats membres de la Mesa Sectorial, alguns d’aquests centres estan rectificant, altres ja han rectificat, o s’han compromès a regularitzar aquesta situació pel curs vinent. En el cas del calendari acadèmic a l’FP, USTEC-STEs continuarà lluitant perquè es compleixi la norma en tots els centres de Catalunya.

Com a USTEC-STEs entenem que l’educació pública de Catalunya necessita de més recursos, però aquesta mancança de recursos no pot recaure sobre les espatlles dels docents catalans els quals, ja de per si, pateix una pressió laboral sense precedents.

Des d’USTEC-STEs us encoratgem a defensar els vostres drets i us animem a participar en la nostra lluita per millorar-los. El reconeixement dels drets és el fruit d’una carrera molt llarga i, en canvi, la seva pèrdua pot ser immediata.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes