Informació sobre diferents dubtes del procés d’integració


Davant els diferents dubtes que ha ocasionat la publicació de la resolució d’integració del professorat del cos de professorat tècnic d’FP al cos de professorat d’ensenyaments secundaris, USTEC·STEs, en la reunió mantinguda aquest dijous, dia 22 de juny, amb el Departament, vam aprofitar per demanar aclariments.

El Departament va informar del següent: Tot i que en la resolució d’integració es recull que la previsió de publicació de la resolució definitiva d’integració està prevista per al cap de cinc mesos, La intenció del Departament és respectar els terminis esmentats en la mesa sectorial del proppassat 11 de maig, segons els quals a finals d’agost es publicarà la resolució definitiva del procés d’integració, i els endarreriments es cobraran en la nòmina de setembre. Ara bé, són conscients de les dificultats que tenen per poder tenir-ho tot enllestit en els terminis previstos i, per aquesta raó, han establert a la resolució un marge de cinc mesos.

Per la nostra banda, USTEC·STEs vam informar el Departament que, en molts casos, a l’expedient del Portal ATRI, el professorat hi té reconeguda una o més titulacions universitàries, però en el mateix apartat hi ha una nota on s’indica “no consta document justificatiu”. Per tant, es genera un dubte sobre si és suficient acreditar la titulació universitària o bé cal tornar a presentar el títol. El Departament va respondre que no, però que si els candidats tenen més d’un títol registrat, han d’indicar amb quin dels títols volen fer la integració.

Al mateix temps, som conscients que, ara com ara, companys i companyes del PTFP encara no s’han assabentat de l’inici del procediment d’integració, ni tenien constància de la seva negociació. És per això que USTEC·STEs, en successives meses sectorials, hem demanat al Departament que, tot i que la norma no ho diu, comuniqui a tots els afectats l’inici d’aquest procediment. El Departament ha respost que s’ha enviat un correu (XTEC) a totes les persones que tenen, segons les bases de dades, dret a la integració, però són conscients que no tothom utilitza el correu XTEC.

Pel que fa als docents que han mort i havien prestat serveis almenys un dia a partir del gener del 2021, també tenen dret a la integració (en aquest cas els seus hereus). Davant de la demanda d’USTEC·STEs que fos el Departament qui es comuniqués directament amb els familiars, la resposta va ser que el Departament no té la informació suficient per poder comunicar-se amb els familiars o possibles altres hereus i que, en aquest cas, agrairien que els representants sindicals els facilitéssim la informació que tinguem a l’abast al respecte.

En últim lloc, el Departament recordà que aquest procediment tan sols afecta els funcionaris de carrera i que el funcionariat en pràctiques no serà funcionari de carrera fins a l’1 de setembre. En aquesta línia, tenen previst obrir un període o termini extraordinari d’integració durant el setembre.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes