Comunicat d’USTEC referent pel “Dia de l’Orgull Autista”

Des de l’USTEC·STEs, ens unim a la celebració del “Dia de l’Orgull Autista”. Avui és un dia per reconèixer i valorar la riquesa i diversitat de l’espectre autista, però també és un moment per reflectir sobre els reptes persistents que afronten aquest alumnat i les seves famílies dia a dia.

La inclusió i l’equitat són pilars fonamentals del nostre sistema educatiu, i creiem fermament que cada estudiant té dret a una educació de qualitat que li permeti desenvolupar-se plenament. Malauradament, encara estem lluny d’assolir aquesta visió. Malgrat els avenços legislatius referits a normativa (no pas a recursos), molt de l’alumant amb autisme no rep el suport necessari per tenir èxit acadèmicament o desenvolupar-se socialment i emocionalment.

És inacceptable que qualsevol nen o nena sigui deixat enrere a causa del seu autisme. Per tant, exhortem a les autoritats educatives a augmentar els recursos per a l’educació inclusiva, a millorar la formació del professorat per a l’educació especial i a promoure la recerca en aquest àmbit.

Aquest “Dia de l’Orgull Autista”, celebrem la diversitat i la riquesa que aporten les persones autistes a les nostres aules i a la nostra societat. Reconeixem la seva capacitat de superació, el seu talent i la seva creativitat. Però també fem una crida a la lluita, a no abaixar la guàrdia i a seguir treballant per aconseguir una escola inclusiva, equitativa i de qualitat per a tothom.

L’educació és un dret, no un privilegi. Defensem una educació per a totes i tots, independentment de les seves capacitats o dificultats.

La diversitat és la nostra força. Celebrem-la, avui i sempre.

Amb tot el nostre suport, USTEC·STEs.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes