Resum Comitè intercentres 24.05.2023

Amb data de 24 de maig de 2023, s’ha dut a terme la darrera reunió del Comitè Intercentres amb el Departament d’Educació.

Una vegada més, després de la reunió amb el Departament, sortim sense respostes clares a les preguntes concretes. A la demanda continuada d’una calendarització de meses tècniques de negociació (inclusiva, borsa, llars, rurals, etc.), sempre la mateixa resposta, l’administració les posposa. Tenim un Departament d’Educació molt enfeinat, amb poc personal, cessaments i noves incorporacions que fan endarrerir tots els procediments. O dit d’altra manera, primer dicta i ordena, i després explica les novetats! Sense donar marge a la negociació.

 

Aquí teniu les poques i inconcretes informacions de la reunió mantinguda amb el Departament:

1.- Actualitat del procés d’oposició d’estabilització de personal laboral i del personal laboral docent.

  • En els pròxims dies sortiran les plantilles de correcció de la prova.
  • La primera quinzena de juny es publicaran resultats de les proves.
  • Una vegada publicats els resultats s’iniciarà la presentació dels mèrits, per això és important que les persones que tinguin ATRI revisin tenir tota la documentació entrada correctament.

2.- Calendari escolar del curs 23-24

El Departament continua sense escoltar i planifica un avançament de curs que dificulta la preparació del curs, genera menys temps de coordinació, no respon a cap consideració ni social ni pedagògica.
Després d’una reunió extraordinària on vam expressar el desacord a aquest avançament de curs i on presentar esmenes al calendari escolar i vam expressar com afecta el nostre col·lectiu, el Departament no n’escolta cap.
El Departament d’Educació inclou les llars d’infants de la Generalitat en el calendari per tal de ser igualitaris, però la realitat és una altra:

  • S’inicia el curs igual el segon cicle d’educació infantil i primària, però no acaba igual sinó que s’allarga! AIXÒ NO ÉS PARITAT.
  • Dificulta la finalització del curs de les llars d’infants i també la preparació pel pròxim curs. AIXÒ NO FACILITA LA PEDAGOGIA.
  • Hi ha diferències entre els infants de les llars de la Generalitat i els del primer cicle de l’escola rural. AIXÒ NO ÉS IGUALTAT.

Insistim una vegada més en què el mes de juliol sigui més de formació per al personal PAE. , es requereix la nostra assistència al centre quan no podem fer tasques pròpies de les nostres funcions. Demanem una vegada més que aquest mes sigui respectat com el nostre mes de formació.

3.- Previsions d’increment de plantilla

La subdirectora de serveis informa que hi haurà un increment de places que no ens han sabut/volgut especificar (perfils d’inclusiva EEE, increment als EAPs i noves escoles rurals que incorporen el primer cicle d’ed. Infantil) .

Però finalment el Departament també és opac amb aquest punt, hi haurà augment de plantilles sí, però… no saben quantes, ni quines…

4.- Borsa de treball,

El Departament ens va informar que estan treballant en regular la borsa i que al llarg del mes de juny es publicarà la llista provisional i després del termini de reclamació la llista definitiva.
Durant la primera quinzena de juliol hi haurà adjudicacions a través d’una eina virtual d’acte públic i es farà per ordre rigorós de borsa.

5.- Tècnics de gestió

L’administració admet l’errada de no haver pagat els triennis a aquest col·lectiu.
A partir de juny i mitjançant l’Atri, aquestes persones hauran de sol·licitar el reconeixement de serveis previs si volen recuperar els triennis amb efectes retroactius.

6.- Escola Rural

Des del curs 21-22 que USTEC·STEs demanem una mesa tècnica d’escola rural per tractar la diversitat de temes que afecta el personal laboral de l’escola rural, i concretament al col·lectiu TEEI, que hauria de ser EDU, i que atén el primer cicle d’educació infantil de la rural.

Som els representants dels i les treballadores i l’administració hauria de mostrar-se receptiva a l’hora d’escoltar les aportacions i demandes que fem la part social.
Tot al contrari, al seu lloc, la Subdirectora General de l’Administració i Organització de Centres Públics ens informa que es desplaçarà personalment als diferents territoris per reunir-se amb direccions, personal i ajuntaments de les escoles rurals i ZERs i a la part social no ens hi vol.
Tampoc està disposada a reunir-nos amb una mesa tècnica per abordar les problemàtiques i esquiva els temes quan es posen sobre la taula.

7.- Dotacions equips informàtics

La destinació dels dispositius que arriben als centres són els llocs de treball.

  • Si hi ha un substitut, aquest és qui disposarà del dispositiu.
  • Si hi ha la persona titular i substituta, el dispositiu és per la titular.
  • Si la persona canvia de centre, ha de deixar el dispositiu.

S’ha fet una compra de dispositius pel curs vinent destinats al col·lectiu EDU.

Al torn obert

USTEC·STEs demana una vegada acabar amb els contactes precaris, que els terços passis a mitges. En aquest sentit, no hem tingut el suport de cap organització.

USTEC·STEs denunciem una actitud per part Departament de supèrbia i menysteniment per als treballadors i treballadores , manca d’informació, de transparència i concreció.
El personal laboral som part del sistema educatiu i mereixem  respecte per part de l’Administració

Amb fermesa pel personal laboral!!
USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes