Comunicat sobre les adjudicacions d’estiu per al curs 2023-2024

USTEC·STEs hem denunciat altre cop que les adjudicacions d’estiu girin al voltant del decret de plantilles on la tria a dit és la protagonista, i on l’objectivitat i transparència brilla per la seva absència mentre es vulnera el principi d’antiguitat i mèrit a l’hora d’ocupar les places vacants en els centres educatius, erradicant-hi tota democràcia possible.
A les direccions, docents com la resta del claustre, se’ls ha donat la potestat de triar qui té dret a treballar en el seu centre i qui no, fent propostes de continuïtat, creant places amb perfils a mida i utilitzant fins i tot entrevistes per possibilitar les propostes de centre a persones afins. A més, el que és més greu, poden fer propostes de no continuïtat amb uns criteris totalment subjectius i indemostrables de tan genèrics com es presenten.

USTEC·STEs defensem que el sistema d’entrevistes no hauria de ser en cap cas un mecanisme de selecció i, de fet, ja hi ha sentències que anul·len aquesta via com a eliminatòria per triar personal al concurs de trasllats. No obstant això, el Departament no dubta a mantenir-lo en el cas de les adjudicacions d’estiu quan res demostra que aquest sistema aporti millores en la qualitat educativa. Al contrari, provoca discriminacions, especialment cap a les dones. Des d’USTEC·STEs estudiarem la possibilitat de recórrer a la via judicial si es manté un sistema de tria que ja ha estat sentenciat per un tribunal de justícia.

USTEC·STEs hem tornat a sol·licitar que se suprimeixi l’obligació de fer 30 peticions com a mínim de jornada sencera i deu de mitja jornada pel personal interí, és una mesura que no respon a cap necessitat concreta, ja que la participació és voluntària, i perjudica les persones que viuen en zones amb pocs centres propers al seu domicili.

Novament, denunciem que no s’apliqui la sentència que vam guanyar amb un recurs d’USTEC·STEs sobre l’alta en el nomenament de les vacants a les persones que a dia 1 de setembre estan en situació d’incapacitat temporal o maternitat. Demanem que es revisi la sentència i s’apliqui com pertoca, de manera que es donin d’alta totes les persones en aquesta situació, sigui quina sigui la seva situació el curs anterior, tal com s’aplicava abans de la retallada.

Pel que fa a l’actualització i modificació de dades de la borsa docent pel curs 23-24, el Departament ens ha informat que es posen en actiu els dos nous ST: Penedès i Pirineu-Vall d’Aran. Per tant, podran ser seleccionats com a preferència per les persones interines.

La novetat que s’incorpora pel curs que ve és que la petició mínima que es podrà fer a partir d’ara és la comarca, eliminant la possibilitat de posar municipis ordenats per ordre de preferència. Des d’USTEC·STEs ens mostrem contraris a aquest canvi en el funcionament de la borsa perquè vulnera el dret de les persones interines a triar la preferència de les peticions en funció de la proximitat si les seves circumstàncies personals així ho fan necessari. L’Administració no ha considerat fer canvis al respecte i manté la seva decisió malgrat la disconformitat de tota la part social.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes