Mesa sectorial de l’11 de maig: el Departament accepta una moratòria a la presencialitat dels primers dies de juliol pels cursos 2023 i 2024.

A la mesa celebrada el passat 26 d’abril, USTEC·STEs (IAC) vam proposar com a mesura de mínim per desbloquejar la negociació una moratòria sobre la presencialitat obligatòria al centre durant el mes de juliol. Aquesta proposta va ser acceptada i compartida per tots els sindicats presents a la mesa de negociació.

Aquest dijous, el Departament ha confirmat que acceptava la proposta, de tal manera que la presencialitat dels docents als centres els juliols de 2023 i 2024 només es podrà exigir en casos excepcionals i degudament justificats. Aquesta mesura evitarà que de manera generalitzada s’afegeixin jornades laborals durant el mes de juliol i, per tant, s’imposi una nova retallada laboral.

La part social hem valorat positivament aquest acostament, però creiem que aquesta oferta ha d’anar vinculada a una proposta global que reculli elements essencials ja plantejats durant el primer trimestre i que encara queden pendents de resoldre de forma negociada:

  • La recuperació automàtica de l’assoliment del 1r sexenni als sis anys ressituant la resta de sexennis quan correspongui i reconeixent l’existència del deute contret per part de l’Administració.

  • La integració immediata del professorat tècnic d’FP i l’equiparació salarial de tots els docents d’FP que ja desenvolupen tasques dins del sistema encara que no tinguin la titulació universitària.

  • La reducció de 2h lectives per als majors de 55 anys.

USTEC·STEs creiem que per arribar a un acord global és essencial abordar també la situació de les persones interines que després de sotmetre’s a uns processos d’estabilització mal planificats i insuficients pateixen la incertesa del seu futur laboral.

És per això que hem traslladat a funció pública un informe justificatiu de la manca de places ofertes i hem iniciat una ronda de contactes amb totes les formacions polítiques parlamentàries per mostrar aquest informe per tal que també exigeixin a l’Administració la necessitat d’un transvasament de places al concurs de mèrits. Així mateix, USTEC·STEs pensem que és essencial un pacte d’estabilitat que garanteixi que ningú perdrà la feina.

Respecte a l’ordre de calendari, USTEC·STEs (IAC) hem tornat a denunciar a la mesa de negociació l’absurditat de la mesura de l’avançament del curs escolar. L’avançament ha generat un gran malestar i ha desestabilitzat l’educació catalana, alhora que impossibilita fer una bona preparació del curs i afecta la qualitat educativa. A més, va en la via contrària al sentit comú en un context d’augment de les temperatures extremes i amb els centres educatius sense adaptar. Per això exigim un mínim de dies al setembre destinats a la preparació del curs i el blindatge definitiu del mes de juliol com a període de formació i de descans retribuït.

Barcelona, 11 de maig de 2023.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes