Comunicat

Un cop més, l’avançament del calendari escolar suposa un atac a la democràcia i als drets laborals.

Com ja ens té massa acostumats, el conseller Cambray ha prescindit de tots els mecanismes institucionals i mecanismes de negociació i consulta per anunciar a la premsa, abans que a ningú, la seva decisió unilateral d’avançar el calendari escolar per al curs vinent.

Ha prescindit, marginat i silenciat el Consell Escolar de Catalunya. Ha evitat la negociació col·lectiva. Al més pur estil Macron, com l’any passat, ha tirat pel dret sense pensar en les conseqüències, ni els estudiants, ni la comunitat educativa.

En aquestes circumstàncies, ultra la condició de retallada que implica una decisió d’aquest tipus (que dificulta la preparació del curs, genera menys temps de coordinació, no respon a cap consideració ni social ni pedagògica), això implica una declaració de guerra. Una declaració de guerra contra l’educació pública, contra els treballadors i treballadores, i contra la democràcia. El conseller crispa. És un obstacle per al diàleg entre la comunitat educativa. Ja vam demanar la seva dimissió fa temps. Amb la seva dèria per fer una política de comunicació, gairebé de postureig d’Instagram, constitueix avui un problema greu per al sistema educatiu. L’escola serà millor sense ell.

Per això, ahir USTEC•STEs vam ocupar el Departament d’Educació en senyal de protesta i vam celebrar-hi una reunió d’urgència del nostre Secretariat Nacional, per denunciar una nova imposició i decidir accions de resposta. Durant l’acció, vam exigir novament diàleg a l’administració i que el conseller vingués a parlar. Davant la no compareixença de representants del Departament, USTEC·STEs vam acordar impulsar un nou pla d’acció:

  • Accions contundents fins a final de curs, presència a tots els actes públics del conseller.
  • Boicot a la retallada que suposa la presencialitat del juliol.
  • No comencem el curs amb normalitat, sense descartar la possibilitat de vaga.

Ens mantenim amb fermesa en totes les nostres reivindicacions:

Mantenim totes les reivindicacions:

Pel 6% del PIB invertit a educació.

Pel primer estadi als 6 anys.

Per l’equiparacio salarial de tot el personal d’FP.

Perquè cap interina vagi al carrer (traspàs de places i pacte d’estabilitat).

Per l’escola en català.

Per la reducció de 2h lectives als majors de 55 anys.

Per retirar l’ordre de calendari.

Perquè totes les places s’ofereixin al concurs de trasllats.

Per una educació inclusiva amb recursos.

Per uns currículums no imposats.

#CambrayDimissió

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes