Publicada la llista definitiva dels seleccionats al Concurs de Mèrits. El què és definitiva és la incompetència del Departament.

Malament i tard, finalment el Departament ha publicat la llista definitiva dels seleccionats com a funcionaris per CM amb una gran incertesa individual pels aspirants i sospites més que fonamentades que la part administrativa no s’ha resolt correctament. El malestar i neguit ha quedat definitivament instaurat entre els docents que a causa d’aquests processos han pogut constatar que el Departament, simplement, no se’n surt.

A partir d’aquest caos, a USTEC·STEs (IAC), ens cal continuar treballant per l’estabilització real del màxim nombre de persones del col·lectiu interí.

En aquest sentit, ho fem en una doble direcció:

  1. Identificar el nombre de places per especialitat que no s’han convocat en el Concurs de Mèrits. En aquests casos, cal demanar urgentment l’activació de l’Acord de Govern 105/2022 (apartat 6è), segons el qual l’oferta d’ocupació pública d’estabilització pot ser ampliada pel que fa a les places objecte de convocatòria en el Concurs de Mèrits, en compliment de l’objectiu d’estabilització. El Departament d’Educació s’ha negat a facilitar les dades amb el temps de serveis prestats per a cada aspirant, informació determinant a l’hora de conèixer les places convocades en aquest procés selectiu de caràcter extraordinari. És per això que, des d’USTEC-STEs (IAC), estem treballant a l’àmbit de la Funció Pública per tal de determinar el nombre de places amagades i el seu possible traspàs al Concurs de Mèrits.

  1. USTEC·STEs (IAC) estem treballant per un pacte d’estabilitat que doni continuïtat de feina a totes les persones que no s’hagin estabilitzat en els dos processos selectius (Concurs de Mèrits i Concurs-Oposició) i es trobin en situació d’abús de temporalitat per frau en la contractació. Aquest acord amb l’administració hauria de garantir que cap persona interina amb tres anys de serveis prestats a 1 setembre del 2023 es quedi sense feina.

Des de la USTEC·STES (IAC) continuarem, més enllà del desembre del 2024, lluitant per la funcionarització del col·lectiu interí a partir de processos selectius on l’experiència sigui el mèrit més important i vetllarem perquè mai més l’Administració pugui repetir aquests abusos laborals que han desembocat en uns percentatges inadmissibles de persones amb vinculacions contractuals precàries i han generat aquest desgavell.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes