Eines

Eina 517

De nou ens trobem davant d’una nova eina de la pau. I no volem, en aquesta ocasió que sigui només per donar suport al Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, que fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal…

Volem fer-vos arribar i que rebeu aquesta eina amb esperit crític, amb veritable consciència i rauxa i pugueu aprofitar aquest material per esdevenir actors i activistes de la cultura de la pau i de la justícia social. Aquesta és la nostra aposta pedagògica i de compromís en el marc de l’educació per la pau, fer-vos còmplices d’aquest moviment que es troba vertebrat dins dels moviments socials dels Països Catalans.

La Pau, tal com la defineix el “Diccionari de sinònims en línia” del Softcatalà té moltes accepcions, molts continguts i significats. Per citar-ne alguns, podem parlar d’acord, concòrdia, consens, correspondència, cohesió, entesa, intel·ligència, calma, serenor, tranquil·litat, avinença, equilibri, estabilitat i harmonia. Podem identificar fàcilment, tots aquells continguts i valors, que podem treballar a les nostres aules i a les nostres llars.

L’objectiu principal d’aquesta eina és sigui quelcom més que una lectura i posterior reflexió, envers un tema tan sensible i fonamental. Perquè sí, hi ha guerres i conflictes al món. Però molt sovint les veiem com una cosa distant i sense aturar-nos a pensar en les persones que les pateixen.

Volem desitjar-vos un bon DENIP a tots i totes i reiterar la nostra convicció que, el DENIP l’hem de reivindicar els tres-cents seixanta cinc dies de l’any.

Secretaria de Moviments Socials

La pots consultar i descarregar des d’aquest enllaç

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes