Cridem a la vaga el 25 i 26 de gener, en defensa de l’educació i del conjunt dels serveis públics!

Davant la manca d’una proposta acceptable i suficient per part del Departament d’Educació, USTEC·STEs (IAC) convoquem vaga els dies 25 i 26 de gener, coincidint amb la vaga de sanitat.

És una vaga que s’emmarca en la defensa dels dos sectors públics més perjudicats per les retallades cronificades des de la crisi econòmica del 2010, i els dos pilars bàsics de l’estat del benestar, on s’hauria d’invertir més recursos.

L’1 de setembre del 2022 els sindicats d’educació vam signar un acord que ha permès el retorn de l’horari lectiu d’abans de les retallades i la contractació de 3600 docents. Un cop exhaurit el termini d’aquest primer trimestre, hem comprovat que el Departament d’Educació ha incomplert el tercer punt de l’acord, el compromís de negociar la reversió de la resta de retallades. En cap moment ha entrat veritablement a fer una oferta creïble sobre els punts de la plataforma reivindicativa de cara al curs vinent.

La darrera proposta del Departament, consistent en retornar el reconeixement del primer estadi als 6 anys el desembre de 2023 —sense el reconeixement del deute— és manifestament insuficient, com ho és la pretensió del mateix Departament de limitar-se a la integració del personal de formació professional al cos de secundària, com marca la llei estatal, sense acceptar l’equiparació salarial de tot el col·lectiu.

USTEC·STEs no podem acceptar que no s’inclogui la recuperació de les dues hores lectives pels majors de 55 anys el setembre del 23. Tampoc acceptem que es neguin a negociar les propostes que no requereixen pressupost, com ho són el pacte d’estabilitat pel personal docent i laboral i el calendari escolar. A més, considerem de mínims que qualsevol possible acord inclogui elements com la recuperació del poder adquisitiu perdut o la dotació de recursos per a l’escola inclusiva.

Malauradament, la conselleria ha estat inflexible i ha mostrat la seva intransigència davant de qualsevol proposta feta per la part social. Podem afirmar que el Departament no ha complert, i ja s’ha esgotat el temps. Reprenem les mobilitzacions i la presència als carrers, tal com vam prometre al col·lectiu.

 • Per tots els companys i companyes que no cobraran el nadal.
 • Per totes les companyes i companys que no han obtingut vacant injustament a causa del decret de plantilles i de les pèssimes gestions de l’administració.
 • Per tot el personal interí docent i laboral que està patint una gran angoixa en els processos d’estabilització i que no saben què serà del seu futur si no obtenen plaça.
 • Per tot el personal funcionari a qui se’ns limita el dret a obtenir plaça definitiva o a la mobilitat per la manca de places al CT.
 • Per tot el personal a qui no se li retorna el sexenni i que ha patit una gran pèrdua econòmica.
 • Per tot el col·lectiu que hem patit una gran pèrdua de poder adquisitiu però, en canvi, se’ns sobrecarrega cada dia de més responsabilitats i de càrregues burocràtiques.
 • Per tot el personal d’atenció a l’alumnat que no te el reconeixement que es mereix.
 • Per les 69 TEEI que no han obtingut plaça al CM, tot i tenir més de 10 anys treballats.
 • Per tot l’alumnat que mereix una qualitat en la seva educació i en la seva atenció, sobretot per aquell alumnat NESE que no te els recursos que necessita per caminar amb igualtat en la seva educació escolar.
 • Pel menyspreu i desprestigi al qual estem sotmesos des de l’opinió pública gràcies en gran part a un govern que ens menysté i menysté l’educació de forma evident.
 • Per l’escola en català i la immersió lingüística.
 • En contra de les polítiques neoliberals que apliquen uns currículums que posen en perill la transmissió del coneixement i incrementa les desigualtats.
 • En contra de la privatització de l’educació i l’externalització dels serveis.
 • I pels nostres drets laborals, perquè cada vegada se’ns demana més a canvi de res, i JA DIEM PROU!

 

Volem una escola pública de qualitat, amb els recursos necessaris, i volem recuperar els nostres drets laborals.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes