Comunicat

Boicot a Qatar 2022

Entre el 20 de novembre i el 18 de desembre d’enguany se celebrarà el XXII mundial de futbol a l’emirat de Qatar.

Qatar no és una dictadura: és un règim feudal, teocràtic i patriarcal on les dones són tractades permanentment com a menors d’edat i l’homosexualitat és considerada un delicte que pot comportar la pena de mort. D’altra banda, no es respecten els drets laborals: se sotmeten els treballadors, majoritàriament migrants estrangers, a una despietada explotació i s’estima que per a la construcció dels diversos estadis que acolliran la competició han mort 6.500 treballadors que han hagut de suportar temperatures superiors a 50 °C.

Òbviament, la celebració del mundial, aconseguida mitjançant mètodes poc transparents –encara que amb un munt de diners damunt la taula–, és un intent d’emblanquinar un règim conegut per les violacions estructurals dels drets humans. També s’entén com a mecanisme diplomàtic en les disputes geoestratègiques amb altres règims veïns de característiques similars. La diferència d’aquest mundial, potser, és que obté l’acceptació a còpia de comprar voluntats amb els dòlars procedents de l’extracció de petroli i gas.

Per acabar-ho d’adobar, la Qatar Foundation ha intervingut en el camp de l’educació promovent “innovacions educatives” sempre favorables als principis neoliberals i volent sotmetre els sistemes educatius a les diverses patronals.

És per això que des d’USTEC·STEs animem a fer boicot a aquest esdeveniment esportiu. També animem al professorat a informar-se i compartir amb l’alumnat la idea que els drets humans, la igualtat home-dona, la llibertat sexual i els drets laborals estan per damunt de l’atracció de l’espectacle. L’educació també consisteix a extreure lliçons del dia a dia, com ara que ni tots els petrodòlars del món poden comprar la dignitat humana.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes