Comunicat d’USTEC-STEs (IAC) arran de la publicació de la llista provisional d’admesos i exclosos del Concurs de Mèrits 2022

Un cop s’ha publicat la llista amb 61.476 sol·licituds admeses, que representen a 36.565 persones candidates als diferents cossos i especialitats del concurs de mèrits (CM), des del sindicat USTEC·STEs (IAC) volem expressar el nostre malestar i incertesa. No queda clar que el col·lectiu interí docent de la borsa a Catalunya que ara mateix està en abús de temporalitat aconsegueixi una plaça com a funcionari provisional a 1 setembre del 2023 i, per tant, s’estabilitzi tal com planteja la llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública. En aquest sentit, volem manifestar:

  1. Tot i que el nombre de places ofertades al CM no és el que hem defensat que havia de sortir en aquest procés extraordinari, som conscients que Catalunya és el territori on hi haurà més places a les diferents especialitats convocades. Malgrat això, el departament no ha volgut blindar la participació en el procés per tal d’assegurar que les interines i interins docents de la borsa a Catalunya en abús de temporalitat siguin els candidats que resultin escollits amb una plaça definitiva.

  1. Segons les nostres dades, un 10 % de les persones admeses al concurs de mèrits no són de la borsa docent ni funcionàries de carrera a Catalunya, això representa un total de 3.865 persones. Aquest fet genera un neguit important als milers d’interins i interines que fa anys que treballen als centres educatius del territori i que han de consolidar la seva situació administrativa com a funcionaris de carrera.

  1. L’efecte crida a escala estatal per la convocatòria catalana s’hauria pogut compensar amb més places ofertades, amb requisits propis com ara estar inscrit/a a la borsa docent de Catalunya o iniciant la convocatòria de manera conjunta amb altres territoris.

  1. El calendari previst de Resolució del concurs s’allargarà amb la incertesa que la Resolució definitiva coincideixi amb el nou procés de concurs oposició a la primavera del 2023 amb més de 14.500 places convocades.

Per tot això, des d’USTEC·STEs (IAC) exigim:

  • Traspassar el màxim de places del concurs d’oposició previst pel 2023 al concurs de mèrits, per tal de funcionaritzar el màxim nombre d’interins de la borsa docent de Catalunya. En aquest sentit, cal recordar que la normativa ho permet per un acord a la mesa de funció pública. A més, totes les vacants que es generin al proper concurs d’oposició cal que se sumin a les places del concurs de mèrits.

  • La negociació urgent d’un pacte d’estabilitat per donar continuïtat de feina als interins en abús de temporalitat que no siguin estabilitzats en aquest procés extraordinari. Aquest pacte ha de ser vigent l’1 de setembre del 2023, amb caràcter permanent fins a la funcionarització del personal docent.

  • La publicació de la llista definitiva amb obtenció de plaça de la convocatòria del CM abans que s’obri el termini de sol·licituds pel nou procediment d’estabilització previst a la primavera del 2023.

Cap interina al carrer!

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes