Resum de la mesa sectorial de personal docent 22 de setembre de 2022

RESUM DE LA MESA SECTORIAL DEL DIJOUS 22 DE SETEMBRE DE 2022

Concurs General de Trasllats 2022-2023 (CT)

En l’actual convocatòria de Concurs de Trasllats (CT), USTEC-STEs considerem i reclamem, com ja hem fet en les darreres convocatòries, que es convoqui el màxim nombre de places possible en aquest procediment.

L’estratègia de bloqueig de places per part del Departament VULNERA EL DRET A LA MOBILITAT DEL PROFESSORAT DE CARRERA i impedeix l’obtenció de places definitives al professorat que es troba en situació de provisionalitat. USTEC·STEs (IAC) denunciem que el Decret 39/2014 de provisió i perfils, efectivament, està bloquejant places als centres educatius, amb l’únic objectiu que els centres puguin triar a dit el personal. Això provoca múltiples discriminacions. Totes aquestes places, que són perfilades o específiques (adults, serveis educatius…), han de sortir com a ordinàries.

En el gran procediment d’estabilització en què estem immersos, USTEC-STEs reclamem que les places comptabilitzades, tant en el concurs de mèrits com en el concurs d’oposició “tou”, que són 27.000 llocs estructurals i, per tant, llocs ordinaris, han de sortir al CT.

USTEC-STEs denunciem la voluntat de bloquejar places a l’administració catalana per poder-les oferir en un concurs específic de mèrits de perfils professionals. Precisament, una recent sentència contra el concurs de mèrits del perfil professional de competència digital ha dictaminat que l’entrevista no és legal per a l’obtenció de places definitives a l’administració pública (USTEC·STEs impugnem el concurs específic de perfil professional de competència digital docent).

Així mateix, hem exigit que es publiquin, prèviament al procediment, totes les plantilles dels centres amb l’especificació de cadascuna de les places. La publicació de la plantilla també posarà en evidència que hi ha centres que tenen un gran percentatge de places perfilades de manera que no hi ha possibilitat per a concursar en aquests centres.

L’administració catalana ha realitzat un canvi rellevant respecte anteriors CT en eliminar la publicació d’admesos i exclosos amb la puntuació. USTEC-STEs considerem que aquest canvi per part de l’administració pot afectar els aspirants, ja que perden una eina que era molt útil per valorar i saber amb exactitud i previsió els possibles desplaçaments. En eliminar aquest llistat, es perd informació per concursar.

En el cas de la Formació Professional hem demanat que surtin totes les places, perquè probablement serà el darrer CT on les places de PTFP puguin moure’s. És el moment per a poder-se estabilitzar i consolidar la seva plaça.

Modificació de la normativa de criteris de gestió de la borsa

USTEC-STEs hem reclamat la necessitat de modificar la normativa de la borsa perquè el seu redactat és molt poc concret i es presta a moltíssimes interpretacions per part del personal que l’haurà d’aplicar.

Els criteris de gestió de la Borsa ja admeten la possibilitat de l’excepcionalitat (si bé molt arbitrària). No entenem per què l’única excepció que s’ha tingut en compte han estat les persones amb deficiència visual i no se n’han incorporat d’altres.

USTEC-STES vetllarem perquè el canvi en la normativa no serveixi com a pretext perquè l’administració deixi sense cobrir les substitucions de curta durada.

L’administració ha acceptat que cal millorar el redactat incloent-hi altres col·lectius.

Torn obert de paraules

USTEC-STEs hem posat de manifest la demora i la manca de respostes del correu habilitat pel departament per al CM. Això està provocant un endarreriment dels aspirants a presentar la seva sol·licitud i està generant nombrosos dubtes i angoixes.

Per aquest fet i per les incalculables incidències que hem anat detectant, USTEC-STEs hem reclamat la modificació de la convocatòria amb l’ampliació del termini de sol·licituds, un mínim de 15 dies, per donar resposta a aquestes situacions.

Així mateix, hem reclamat que es tinguin en compte, a l’hora de valorar els mèrits, totes les incidències que arribin al Departament de persones que ja hagin presentat la seva sol·licitud i que no l’hagin pogut fer adequadament per problemes amb l’aplicatiu.

L’administració ha tornat a rebutjar, una vegada més, la nostra proposta i només s’ha avingut a convocar una mesa tècnica la setmana vinent (dimarts 27 de setembre de 2022).

USTEC-STEs considerem que l’administració està prenent una actitud irresponsable amb el personal aspirant que està participant en aquest concurs.

USTEC-STEs ens mantindrem ferms en les demandes que hem anat realitzant i farem un seguiment acurat de les problemàtiques que es generin durant el procés, denunciant-les públicament.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes