Comunicat

Comunicat sindical unitari

Des del mes de febrer del curs passat, el sector educatiu del nostre país hem protagonitzat unes mobilitzacions històriques. Després de tots aquests mesos i a les portes d’un setembre ingovernable, avui confirmem que la lluita dóna fruits. El Departament d’Educació ha estat forçat a signar un acord que ens retornarà la reducció d’una hora lectiva a tot el personal docent i que permetrà la incorporació de gairebé 3.500 docents al sistema de forma estructural. El reton de l’horari lectiu, no només es una reivindicació laboral sinó que té una repercussió molt important en la qualitat educativa del nostre l’alumnat.

Des de les organitzacions sindicals convocants volem agrair explícitament a tothom qui ha participat en aquesta lluita. Aquest primer acord inicia un camí per arribar a l’assoliment de la resta de reivindicacions que segueixen sobre la taula i que no deixarem de banda.

La incorporació de professorat és una bona notícia per l’educació pública, però no podem permetre deixar de fer la màxima pressió en un primer trimestre de curs en el qual es mantindrà la negociació per continuar aconseguint la resta de reivindicacions com ha quedat reflectit en l’acord signat avui.

Per tant, davant de la signatura de l’acord, queden desconvocades les mobilitzacions i vagues previstes per aquest mes.

Estarem vigilants al compliment de l’acord per part del Departament i al compromís que durant el primer trimestre es negociï la calendarització del retorn de la resta de reivindicacions.

Us anirem informant puntualment de tots els detalls del procés negociador.

1 de setembre de 2022

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes