Escola pública de qualitat: mentida o veritat? Noves retallades

ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT: MENTIDA O VERITAT?
NOVES RETALLADES!

Qui aposta per l’escola pública i de qualitat?
Quina és la inversió i gestió dels nostres diners públics en educació?
Quines són les conseqüències?

Sembla que en aquests moments, els únics que aposten per una veritable escola pública i de qualitat és el conjunt de la comunitat educativa.


El PIB destinat a educació continua sent inferior al 6%, i la mala gestió i les retallades continuen afectant greument la millora educativa.


En data de 5 de juliol de 2022, s’ha fet públic l’acord de Govern que aprova ampliar la plantilla de professionals dels centres educatius catalans en 2.441 dotacions. Increment que pretén atendre les necessitats de funcionament del nou curs 2022-2023.

Pel que fa al personal laboral d’atenció educativa, es tradueix en les xifres irrisòries següents:

Educació infantil

Professionals d’atenció educativa

184

Escolarització

Escola inclusiva

Professionals d’atenció educativa

78

Itineraris Formatius Específics

Professionals d’atenció educativa

17

279

D’altra banda, el Departament d’Educació retalla escandalosament més de 800 places en concepte de reforç covid dotades als centres educatius durant la pandèmia, es nega a convertirles a estructurals, recursos necessaris abans, durant i després de la pandèmia per la millora educativa als centres.


Places ocupades per professionals que han estat eina clau en aquest període, i que continuen sent necessaris per cobrir les necessitats reals dels centres.


Integradores/s socials (344), Educadores/s d’educació especial (46), Tècniques en educació infantil (410), Ajudant de cuina-netejadores/s (20), Educadores de llars d’infants, que han ocupat aquestes places en precari i amb data de finalització, han realitzat una tasca excepcional, amb alumnes i famílies. Aquest recorregut no pot quedar en el desencís, en el no-res, en el menyspreu a la feina feta i a les persones, ha d’haver-hi una continuïtat.


Cal afegir
al despropòsit la incertesa que pateixen a hores d’ara els professionals i centres educatius, amb places de reforç covid categoria professional d’integradora/r social vinculades a fons socials externes o altres programes (PEMOE…). La veritable aposta per la millora educativa, en absolut passa per ara sí i ara no…

Aquesta nova retallada, suposa una vegada més un menyspreu pels professionals, per l’alumnat i per les famílies.

 

USTEC·STEs (IAC), exigeix:

  • El 6% del PIB en educació.

  • La immediata conversió de totes les places de reforç covid en estructurals.

  • Prou contractes en precari.

  • Increment de la plantilla.

  • Recursos suficients per a la implementació real del Decret d’Inclusiva.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes