Llars d’infants públiques: USTEC·STEs (IAC) no signem l’acord d’avançament del calendari escolar

Davant el despropòsit per part del Departament d’Educació en l’avançament del curs escolar el 5 de setembre, USTEC no hem signat l’acord de calendari de les llars d’infants pel curs vinent 22-23. No podem acceptar aquest acord que:

 • Prioritza la funció de les llars d’infants com un espai de guarda més que d’un espai educatiu.

 • No permet fer una planificació adequada del curs, com són les entrevistes amb les famílies, la preparació de les programacions i activitats, etc.

 • Equipara el calendari pel que fa a l’inici de l’activitat lectiva, però manté el tancament a 30 de juny. En el cas d’haver-hi una equiparació de calendari amb la resta d’etapes eductives ha de ser a tots els nivells.


Mentre les demandes històriques resten sense resoldre:

 • La manca de personal per atendre adequadament l’alumnat així com per cobrir les necessitats de cuina i neteja.

 • Unes ràtios no equiparades a escala europea, amb una tendència clara del Departament a equiparar-les a les llars privades o municipals, encara més elevades.

 • La manca de cobertura del personal de les llars, les substitucions continuen sense cobrir-se des del primer dia.

 • La sobrecàrrega de les direccions, càrrecs unipersonals, cobert parcialment amb la dotació de personal administratiu encara en període de pilotatge, compartit per diverses llars. Des de la USTEC defensem la creació d’equips directius, tal com funcionen la resta de centres educatius públics.

 • Les dotacions de personal de neteja no poden seguir criteris de m2, sinó dels m3 (neteja d’espais també exteriors, materials, etc.).

 • Desatenció del personal major de 55 anys. Sense la voluntat de negociació d’una reducció horària d’aquestes treballadores i treballadors.

 • La desatenció dels infants amb necessitats educatives especials a l’etapa 0-3, que no compten amb l’atenció dels professionals de suport educatiu, com la resta de centres educatius públics.

 • La infradotació econòmica de les llars públiques tant per atendre l’alumnat becat, com les activitats d’acollida i extraescolars, com per al manteniment dels materials i les instal·lacions.

 • L’alta temporalitat, que també afecta aquests/es treballadors/es, manté la incertesa de resolució a partir de les diferents vies d’estabilització actualment engegades, sense el compromís part del Departament d’Educació, ni amb el suport de la resta d’organitzacions sindicals, d’un pla d’estabilitat, per totes aquelles persones en abús de temporalitat que no consolidin els seus llocs de treball amb aquests processos.

Queden molts temes pendents que no s’atenen adequadament degut a la manca de suficients convocatòries de Meses específiques, la següent previsiblement durant aquest mes de juliol. Des de la USTEC·STEs (IAC) continuarem defensant l’equiparació de l’etapa 0-3 a la resta d’etapes educatives i la seva dignificació.

Per una etapa 0-3 pública, de gestió pública, gratuïta i de qualitat!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes