Resum Comitè Intercentres 22.06.22

Amb data de 22 juny de 2022, s’ha dut a terme la darrera reunió amb el Comitè Intercentres amb el Departament d’Educació.

Una vegada més, i després de posposar constantment per part del departament les poques reunions del comitè i meses tècniques, venen sense respostes concretes al munt de preguntes formulades i sense solucions als greus problemes envers les condicions laborals. No hi ha cap caire negociador, repetim constantment les mateixes demandes i la resposta es manté en la manca de finançament, de temps, d’aplicatius…

Aquí teniu les informacions més rellevants de la reunió mantinguda amb el Departament:

1. Llars d’infants

  • S’ha signat l’acord pel calendari del curs 2022-23 (CCOO, UGT, i JUNTS). USTEC-Stes hem manifestat el nostre desacord per la manera d’implementar-lo, ja que l’avançament del calendari amb aquesta precipitació dificulta poder fer una bona preparació, planificació, i entrevistes d’inici de curs. També pel fet d’aplicar el calendari parcialment a les Escoles bressol i no equiparar-lo del tot a les altres etapes educatives. Amb aquesta proposta, malgrat les bones paraules, el departament prioritza la funció de les llars d’infants com un espai de guarderia més que pròpiament d’un espai educatiu.

2. Borsa de treball de personal d’administració i serveis i de professionals d’atenció educativa i de suport a la docència

  • El dia 17 de juny es va fer l’actualització de la borsa i el llistat provisional amb la nova puntuació es publicarà la primera setmana de juliol. Hi haurà 10 dies per fer al·legacions i la publicació definitiva segons el departament serà a finals de juliol.

  • Les propostes per la millora en el funcionament d’aquesta borsa no s’han pogut fer i el departament ho torna a posposar fins a la tardor.

3. Procés selectiu de nou accés de la categoria professional de tècnic/a especialista en educació infantil (L005/2020):

USTEC-STEs ha exigit que el llistat definitiu de persones aprovades surti urgentment abans de la finalització del termini d’inscripció a la convocatòria del concurs de mèrits. La resposta del departament és que ho faran a finals de juny, principis de juliol. La publicació al DOGC es farà a finals de juliol i la incorporació al lloc obtingut serà a 1 de setembre.

4. Previsions d’increment de plantilla

  • El departament comunica la no continuïtat de les places Covid per al curs vinent.

  • “L’increment” previst és d’unes 270 places. Des d’USTEC denunciem aquesta retallada de places, tenint en compte que de les 790 places Covid creades se’n perden 520, quan la complexitat del sistema educatiu actual necessita d’un increment urgent de les nostres plantilles.

  • El Departament no concreta per a quines categories ni en quin centres es dotarà d’aquestes places.

  • Es farà un acte públic per adjudicar les diferents vacants de personal PAE el 29, 30 i 31 d’agost. Es penjarà informació a la web del departament a finals de juliol.

5. Implementació del nou calendari escolar en relació amb els professionals d’atenció educativa (PAE).

Es demana al Departament que s’enviïn instruccions clares als centres que especifiquin que el personal PAE no ha de fer tasques de monitoratge i que el juliol tenen dret a fer formació.

6. Reduccions de jornada :

USTEC·STEs hem demanat que les reduccions d’un terç de jornada siguin substituïdes per mitja jornada igual que per tot el personal docent i laboral docent. El Departament  no acull la proposta.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes