Rebutgem la llei que posa punt final a la immersió!

Finalment, els quatre partits polítics del Parlament, ERC, Junts, PSC i Comuns, tanquen un acord que, segons ells, ha de servir per donar resposta a la sentència  del 25% del castellà a l’escola. La proposició de llei que han consensuat estableix el català com a llengua vehicular i el castellà com a “llengua curricular”.

Des d’USTEC·STEs lamentem que s’hagi prescindit totalment de la comunitat educativa, la part més directament afectada d’aquesta ofensiva contra la llengua, a l’hora d’arribar a aquest consens.

Com a sindicat majoritari de l’ensenyament i defensors des de sempre del model d’immersió lingüística, lamentem que el Govern vulgui aprovar una llei que no només no servirà per normalitzar l’ús del català, sinó que ajudarà a accelerar-ne el retrocés.

D’altra banda, amb aquesta llei no es blinda la llengua catalana i molt probablement no servirà per frenar l’escomesa del 25%. La feblesa que demostrada només pot servir perquè augmentin amb més força les sentències que volen fer desaparèixer el català de l’escola.

El relat ha estat poc honest:  la nova llei apareix com un gran acord polític en la defensa del català i potser hauria valgut més de reconèixer que aquesta llei es fa per sortir del pas i deixar passar el temps. I amb el “qui dia passa any empeny”, hauran aprofitat per fer entrar per la porta grossa el plurilingüisme a les aules, que això sabem que vol dir el retrocés imparable del català en favor de les llengües més fortes.

Des d’USTEC·STEs, com hem fet sempre, continuem apostant  per un model educatiu que no segregui per raons lingüístiques, que garanteixi les mateixes oportunitats a tots els infants i adolescents i que aposti pel català com a eina de construcció d’una societat plenament cohesionada.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes